Ушаков: Неће бити састанка Путина и Трампа

0

Нема за сада планова за „контакт“ руског и америчког председника Владимира Путина и Доналда Трампа, изјавио је данас помоћник председника Русије Јуриј Ушаков.

„Колико ја знам, не постоје договори о томе“, рекао је Ушаков новинарима упитан да ли ће Путин и Трамп можда ступити у контакт у вези са намером Русије да поднесе жалбу пред америчким судом због заплене руске дипломатске имовине у САД.

Како агенција подсећа, Путин је раније на самиту лидера БРИЦС-а изјавио да ће наложити Министарству спољних послова да случај заплене дипломатске имовине изнесе пред амерички суд.

„Америка је лишила Русију права да користи своју имовину. То је очигледно кршење руских права на имовину“, рекао је Путин.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков објаснио је да ће Министарство спољних послова поднети тужбу пред судом која ће моћи да заштити интересе Москве на најефективнији начин.

„Пред којим судом ће тужба бити поднета, одлука је на Министарству спољних послова“, рекао је Песков и додао да је Путин послао министру спољних послова Сергеју Лаврову онлајн упутства, наводећи да ће Министарство тежити да пронађе најбољи начин на који ће заштитити правне интересе Русије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*