УСТАШKА фешта, празник ЕТНИЧKОГ ЧИШЋЕЊА и ЗЛОЧИНА: Хрватска купује АВИОНЕ за прославу Олује!

0

Не жале пара за прославу највећег етничког чишћења у Европи након Другог светског рата.

Наиме, званични Загреб је већ сада почео озбиљно да се припрема за обележавање 25. годишњице Олује, када је протерано 250.000 Срба, а на хиљаде убијено, како би пред целим Старим континентом показао „сву моћ и раскош модерне Хрватске“, па је тако премијер Пленковић најавио да ће управо 2020. бити година када ће хрватско ваздухопловство набавити нове борбене авионе.

– Први авиони би могли бити у Хрватској 2020. што је година када ће наша земља председавати у Европској унији, али и прославити 25 година од „Бљеска“ и „Олује“ – навео је Пленковић, а треба додати да у овом тренутку Загреб и даље вага понуде за Ф-16 (око 30 милиона евра) и „грипен“ (до 70 милиона евра по летелици), па би укупни трошкови набавке нових борбених авона могли отићи и до милијарду евра.

Према речима Миодрага Линте, председника Савеза Срба из региона, то само показује да званични Загреб и даље отворено слави протеривање 250.000 Срба са њихових огњишта.

– Не сумњам да ће за 25. годишњицу протеривања 250.000 Срба са њихових огњишта хтети да направе велику фешту и доведу целу Европу да види прославу „Олује“. Ово је само једна у низу скандалозних изјава хрватских званичника, што су радили и током ових протеклих година. У Хрватској очигледно нема спремности да се признају српске жртве и да се процесуирају сви ратни злочинци без обзира на њихову националност, а ЕУ не само да ћути на овакве прославе, него и окреће главу на релативизацију усташтва у земљи – навео је Линта.

Kако наводи војни аналитичар Владе Радуловић, скандалозно је што Загреб уопште прославља злочиначке операције попут „Олује“ и „Бљеска“.

– С једне стране можете да се запитате шта ће њима ловачка авијација када су у НАТО, али наравно, свака земља одлучује о својим оружаним снагама, па и на тај начин доприноси Алијанси. Хрвати иду линијом Бугарске и Румуније и претпостављам да ће набавити Ф-16. Сада, скандалозно је уопште што они прослављају Олују и протеривање 250.000 Срба, на хиљаде убијених људи, спаљена и уништена насеља – каже Радуловић.

Србија данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*