USTAVNI SUD POTVRDIO! Nema rijalitija pre 23 sata!

0

Uvedene drastične mere.

 

Ustavni sud Crne Gore nije prihvatio inicijativu za ocenu ustavnosti emitovanja rijaliti programa, saopšteno je iz Agencije za elektornske medije.

Rešenjem je utvrđeno da je obaveza da se rijaliti programi označavaju sa oznakom 18 i emituju isključivo u periodu od 23 do 6 časova, ne predstavlja cenzuru i da je proporcionalna legitimnom cilju.

“Agencija je 2016. godine usvojila navedenu normu, u cilju zaštite maloletnika od programskih sadržaja koji mogu ugroziti zdravstveni, moralni, intelektualni, emotivni i socijalni razvoj deteta kroz unapred jasno i vidno označavanje takvih sadržaja i distribucije na način za koji je najmanje verovatno da će ga dete koristiti”, istakli su iz AEM-a.

Zorica Dukić otkrila šta je Gastoz radio sa Dalilom!

Tom prilikom Agencija je cenila dva oprečna interesa, a to su javni interes odnosno pravo na zaštitu maloletnika i pravo, odnosno slobodu emitera na komercijalno poslovanje.

Ustavni sud Crne Gore je ocenio da ograničenje slobode emitera, da rijaliti programske sadržaje može emitovati samo nakon 23 časa, ima legitiman, kvalifikovani i opšti interes.

Takođe, Ustvani sud je ocenio i da je navedena mera proporcionalna važnosti pitanja zaštite maloletnika te da ne ugrožava načelo jednakosti garantovano Ustavom Crne Gore.

 

CDM

POSTAVI ODGOVOR

*