Увели струју на гробље, а онда им стигли рачуни за тв претплату!

0

Kад су мјештани села Лисице у Доњем Драгачеву уводили струју у капелу, нису ни слутили да ће им уз рачун добити и телевизијску претплату.

Они се против рачуна, који уистину није висок, буне из принципа, и кажу да „њихови мртви не би гледали турске серије ни кад би могли“.

Илија Домановић, предсједник је села и он је подржао локалног свештеника и своје мјештане у захтјеву да се на њиховом гробљу укине плаћање ове таксе јер – ко то на гробљу пак гледа телевизију?

Убеђен је да његовог претка, који је сахрањен пре 274 године, „уопште не занима шта то раде Милојко и Милијана у Паровима“.

„Нелогично је и бесмислено да тамо гђе су мртви и тамо гђе нема ниједан телевизор стиже рачун за претплату од 200 и нешто динара, ја то плаћам већ три године и то је бацање пара“, прича Илија за емисију „Нећете веровати“.

Са њим се слажу и остали мјештани села Лисице који не знају „како то да мора да се плаћа телевизијска претплата у вечној кући“.

„У реду је да рачун стиже у домаћинства у ком се гледа телевизисјки програм, али треба ли и на гробље? Да није жалосна, ситуација би била пресмијешна“, каже Илијин комшија Милорад Нешовановић.

Илија је у име свих мјештана управо на локалном гробљу изнио своје захтјеве.

„Ми се бунимо јер сматрамо да је дошло до грешке. То није исправно, непоштено је и непотребно да се паре бацају узалуд. Наша општина треба да реагује код надлежних органа да се утврди да ли је то исправно и да се прекине – наглашава Илија Домановић.

Мјештани села Лисице кажу да њихове претке сигурно не занимају турске серије, ријалити програми и тренутна политичка ситуација у Србији, а у шали додају да на овом мјесту нису потребни пиплметри јер је „гледаност сигурно мала“.

ricochetspecial.com

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*