Уз тензије Скупштина укинула имунитет четворици посланика опозиционог Фронта

0

Скупштина Црне Горе укинула је вечерас имунитет четворици посланика опозиционог Демократског фронта (ДФ), ради вођења кривичног поступка против њих.
За скидање имунитета гласали су сви посланици владајуће коалиције, а посланици Фронта су напустили седницу уочи гласања.

Скидање имунитета Милану Кнежевићу, Бранку Радуловићу, Марини Јочић и Милутину Ђукановићу тражило је Основно тужилаштво у Подгорици које их сумњичи за насилничко понашање у холу Скупштине у фебруару ове године.

И данашње заседање је обиловало увредама, а у једном тренутку телевизијски пренос је на кратко прекинут због вербалног инцидента.

Посланик ДФ-а Јован Вучуровић је посланике владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) назвао „најобичнијим слугама режима“ бившег премијера Мила Ђукановића, и да међу њима „нема особе с достојанством“, на шта је са места реаговао посланик ДПС-а Андрија Николић.

Потом је уследило добацивање из клупа ДФ-а, након чега је Николић устао и кренуо ка посланицима Фронта.

Дошло је до обостраног залетања посланика, а ситуацију су смиривали посланици Фронта и ДПС-а, као и скупштинско обезбеђење.

У вишесатној расправи најмање је било речи о имунитету, а председник Скупштине Иван Брајовић је констатовао да је расправа била „мучна и тешка“.

Скупштина је у последњих неколико месеци укинула имунитет шесторици посланика Фронта против којих је покренут кривични поступак.

ДФ је и током данашње седнице поновио да власт „покушава“ да забрани рад Фронта и да „сатанизује“ његове лидере.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*