Vandali na Bajram porušili 34 spomenika

0

Zamenik osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Jovan Milanović izjavio je danas da je nepoznati počinilac ili više njih, porušilo i oštetilo 34 nadgrobna spomenika (nišana) na novopazarskom groblju „Gazilar“

Zamenik osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Jovan Milanović izjavio je danas da je nepoznati počinilac ili više njih, porušilo i oštetilo 34 nadgrobna spomenika (nišana) na novopazarskom groblju „Gazilar“.

On je radiju Sto plus kazao da su tužilaštvo i policija izvršili uviđaj, da su dokazi sa lica mesta prikupljeni i da se radi na otkrivanju počinilaca vandalskog čina.

„Prema prvim informacijama spomenici su rušeni između dva sata posle ponoći i pet sati jutros. Sa lica mesta su uzeti otisci, brisevi i oni se trenutno analiziraju. Preuzeli smo i snimke sa nadzornih kamera, policija ih pregleda proveravajući da li se na njima vide počinilac ili počinioci“, kazao je Milanović.

Porušene spomenike u blizini ulaza u groblje zatekli su muslimani koji su, posle prve jutarnje molitve – Bajram namaza, došli da obiđu grobove svojih rođaka i pomole se povodom Bajrama, jednog od dva najznačajnija praznika u islamu koji se obeležava danas.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ranije danas je saopštilo da su nepoznate osobe porušile 29 nadgrobnih spomenika kod ulaza na groblje Gazilar u Novom Pazaru.

Večernje novosti

POSTAVI ODGOVOR

*