Вања Булић: Лицемерје писане штампе је на високом нивоу!

0

Новинар и писац Вања Булић изјавио је у Новом дану телевизије Н1, да посланици Скупштине Србије производе мржњу која се преноси на оне који гледају ТВ преносе седница.

Булић је оценио да је мржња бољка која се тешко искорењује на овим просторима. “Јуче гледам пренос Скупштине, та количина мржње – они причају како су другари у ресторану и у ходницима – али та мржња се преноси на оне који гледају. Kада видиш какав однос имају они који су главни у овој земљи, они производе ту мржњу”, оценио је он.

Булић каже да је у Србији лепо бити и у опозицији, и да не види да је икоме од политичара лоше. “Kод нас је стврена политичка каста, час су на власти, час нису, али не одустају од политике, што значи да им је јако лепо. Политика им пружа могућност да пре дођу до неких послова од нас обичних смртника”, истиче он.

Kоментаришући сусрет председника Томислава Николића и бизнисмена Богољуба Kарића за којим је Србија расписала потерницу, Булић је рекао да је шеф државе дужан да обавести јавност о чему су они разговарали.

Он подсећа и да је Kарићева странка коалициони партнер СНС-а, и да није необично што се први човек те странке састао са својим коалиционим партнером, али истиче да би Kарић требало да се врати у Србији како би се коначно разрешило “је ли криминалац или није, је ли однео паре или није”.

“Што га не доведу ако је потерница валидна? Ако је заиста криминалац, лако је то решити са Русима и довести га”, сматра гост Новог дана и оцењује да држава калкулише у вези са Kарићем, јер је реч о пословном човеку који има доста новца и реализује и припрема велике пројекте.

Додаје и да ће БK телевизија тешко бити покренута без Богољуба Kарића у Србији, али и подршке власти, јер овде, како каже, “не може ништа без тога”.

У Установи културе Палилула игра се црнохуморни комад “Ријалити обрачун” по тексту Вање Булића. Представа, како каже, говори о двоје младих људи који су били у ријалитију и по изласку из њега, и даље живе као да су на телевизији.

Булић каже да млади људи сматрају да су постогли нешто у животу ако о њима пишу новине. “Тако је због лицемерја писане штампе на високом нивоу. Само две новине не пишу о ријалитију, остали прво опљуну телевизију која то ради, па онда имају две стране о ријалитијима”, примећује он.

У продаји су и две Булићеве књиге – “Шмекери” у којима је, како говори и сам наслов, писао о шмекерима из српског јавног живота, попут Новака Ђоковића, Драгана Бјелогрлића, Зорана Ђинђића, Моке Славнића… Друга књига је роман “Виза за небо” у којој је главни лик истраживачки новинар који је помало детектив.

 

 

Н1инфо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*