Вашингтон истражује „тајни руски план“ да сајбер нападима сруши „америчку демократију“!

0

Специјалне службе САД истражују, како кажу, «тајни план Русије» за дискредитацију америчке демократије, пише The Washington post.
Америчка обавештајна служба је изјавила да Русија наводно планира да користи сајбер нападе како би урушила изборни процес председника Америке и да у јавности посеје неповерење према електронском систему САД.

1111
Један од високих чиновника, који је желео да остане анониман, је рекао да обавештајци немају конкретне доказе за тај план Кремља. Али, ако имају бар неку сумњу да нешто прети безбедности изборног система, они ће покренути истрагу.

111

Према њиховом мишљењу, циљ Кремља највероватније није победа једног од кандидата, већ урушавање поверења грађана у цео изборни систем. То ће довести до дискредитације демократских институција САД и покварити углед те земље у свету. Американци оптужују Русију да она наводно користи сличне методе политичке борбе у многим државама, поготово у бившим совјетским републикама.

11

Американци посебно брину за ширење информација о гласању на дан избора. Због децентрализованог система гласања америчке власти немају могућност да обезбеде максималну безбедност слања података из свих држава. Претпоставља се да руски хакери могу то да искористе да омету избор председника САД.

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*