Већ четири жене оптужиле Џоа Бајдена за сексуално узнемиравање

0

ТРАМП ЛИКУЈЕ, ОБАМИНА ДЕСНА РУКА НА УДАРУ ПОКРЕТА #МеТОО“ И ЛЕВИЧАРА ИЗ ДЕМОКРАТСКЕ ПАРТИЈЕ

Прва га је – крајем прошле недеље, само што је постало јасно да ће се кандидовати за прердседника САД – посланица у скупштини Неваде Луси Флорес оптужила да ју је спопадао 2014-те. За време једне јавне манифестације

Док је био потпредседник државе у администрацији Барака Обаме, Бајден је стално улазио у `шкакљиве ситуације` са женама. Неке је покушавао да загрли и пољуби на јавном месту, неке да помилује по глави, а неке чак и да наведе да се са њим додирују носем

Највише пажње је привукао инцидент из 2014-те између њега и Стефани Картер, жене министра одбране Ештона Картера. Све се догодило у тренуцима када је Картер пред њим полагао министарску заклетву. Тада су чак кренула говоркања да министар одбране САД „није у стању ни да заштити сопствену супругу од Бајдена“

* Ако политички и преживи све ово, Бајдена чека својеврсни украјинагејт. Државни тужилац Украјине Јуриј Луценко изјавио је недавно да је његов претходник на функцији Виктор Широкин био смењен по Баједновом директном захтеву. Зато што је отворио истрагу о махинацијама у енергетској компанији Burisma у чијем савету директора је и Бајденов син Хантер

 

КАРИЈЕРА бившег потпредседника Џоа Бајдена – који има добре изгледе да се као номинант Демократске партије у новембру 2020-те са Доналдом Трампом бори за Белу кућу – налетео је на `феминистичку мину` и суочио са типичним америчким либералним кошмаром.

Преко ноћи је постао мета оптужби за сексуално узнемиравање. Упркос томе што га амерички медији, иза којих стоји `дубока држава`, и даље називају „најутицајнијим саговорником у свету“.

Крајем прошле недеље га је посланица у скупштини Неваде Луси Флорес оптужила да ју је спопадао 2014-те. За време једне јавне манифестације.

Са идентичном оптужбом се одмах потом огласила помоћника једног од конгресмена Еми Лапос. Прецизирала је да је Бајден 2009-те себи дозволио да према њој „продемонстрира сексизам и мизогинију“.

Трећу оптужницу против Бајдена изнела је 22-годишња Кејтлин Карузо. Навела је да је сексуално узнемиравао 2009-те.

А четврту: књижевница  Џеј Хил (59) која тврди да се то њој догодило 2012-те.

Бајден, који је најмлађи сенатор у историји САД, 1994-те иницирао законско регулисање борбе против насиља над женама и у породицама.

Анкета је показала да Бајдена као председничког кандидата подржава 31 одсто демократа (на другом месту је Берни Сандерс са 23 одсто подршке).

Социолози из организације Rasmussen Reports чак су – недељу дана пре скандала – тврдили да Бајден може рачунати на симпатије 49 одсто Американаца, а Трамп наводно на само 41 одсто.

Суочен са оптужбама, Бајден се није појавио на вашингтонској конференцији кандидата из Демократске партије за председничке изборе.

Док је био потпредседник државе у администрацији Барака Обаме, Бајден је стално улазио у `шкакљиве ситуације` са женама. Неке је покушавао да загрли и пољуби на јавном месту, неке да помилује по глави, а неке чак и да наведе да се са њим додирују носем.

Највише пажње је привукао инцидент из 2014-те између њега и Стефани Картер, жене министра одбране Ештона Картера.

Све се догодило у тренуцима када је Картер пред њим полагао министарску заклетву. Тада су чак кренула говоркања да министар одбране САД „није у стању ни да заштити сопствену супругу од Бајдена“.

 

Обамина „десна рука“ није сада – што је индикативно – да удару медија наклоњених Трампу већ оних који су на позицијама феминизма и политичке коректности. Пре свега The Cut и Huffington Post.

Укључио се и покрет #MeToo који је за линч иако – бар засад – нема никаквих доказа да се бајден упуштао у „директна сексуална спопадања“.

Бајден за добар део Демократске партије није довољно `лево`. засад га не спасава ни то што је 2012-те изјавио да је „трансгендерна дискриминација главни проблем Америке у о области грађанских права“.

Ако политички и преживи све ово, Бајдена чека својеврсни украјинагејт. Државни тужилац Украјине Јуриј Луценко изјавио је недавно да је његов претходник на функцији Виктор Широкин био смењен по Баједновом директном захтеву. Зато што је био отворио истрагу о махинацијама у енергетској компанији Burisma у чијем савету директора је и Бајденов син Хантер.

Баједново посртање потенцијално даје нову шансу Хилари Клинтон…

 

Извор: Факти.орг

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*