ВЕДРАНА РУДАН: Јеб*те, Европа слави победу над фашизмом?! А СВИ ФАШИСТИ

0

Дан побједе над фашизмом прославит ће се деветог свибња јер је тога дана 1945. године нацистичка Њемачка потписала капитулацију у Другом свјетском рату. И тако је, заборавила сам потезом чијег злочиначког пера, фашизму одзвонило.

Знамо да је фашизам био велико срање, нацисти и остали фашисти побили су милијуне људи. Треба ли опет спомињати холокауст? Наравно да треба. Да је постојао само холокауст то би било довољно да се довијека слави Дан побједе над злом које је, је ли, иза нас. Заувијек и довијека.

Ајмо бити мало озбиљни. Славити данас побједу над “фашизмом” једнако је нормално као кад би дрхтави старчић у седамдесет и некој славио свој осамнаести рођендан само зато јер је баш у осамнаестој био млад, лијеп, чврст и велики јебач. Он то не жели заборавити, он се тога сјећа као да је јучер било, он је разбио огледало, не јебе живу силу. Сједи у пеленама на каучу, гледа слике из албума, наздравља себи шампањцем иако зна да ће за који минут или два од њега добити прољев. Јебеш истину кад ти лаж старо срце грије.

Европа слави побједу над фашизмом?! Неколико чињеница на брзину. Америка која је Југославију четрдесет и неке гађала пакетима са храном не тако давно сасула је на њу тоне осиромашеног урана, разорила земљу и уништила живот на овим просторима довијека. Холокауст је према југославенској причи пичкин дим. Антисемитицом ме може прогласити тко год жели, бројке су на мојој страни.

Жидови који су, док је Хитлер харао Европом, геноцидирани без милости, додуше Цигани су жешће али немају лове па и не пишу повијест своје несреће, данас су фашисти. Наравно да морам нагласити да мислим на државу Израел, не на народ који нема моћ да своје вође замијени нефашистима. За који ћемо дан опет гледати Хитлерове говоре на свим свјетским екранима, о Гази нећемо чути ни ријеч онако како наши преци нису слушали о патњама Жидова кад је Хитлер био у пуној снази.

Нацистичка Њемачка која је деветог свибња 1945. године потписала капитулацију у Другом свјетском рату данас економски цвате захваљујући прије свега огромном извозу оружја којим убија невине диљем свијета жешће него је то чинио Хитлер. Па ипак, и Њемачка ће “славити” Дан побједе над фашизмом.

Ове смо године гледали филм о Churchillu зато јер је Churchill био велики борац против фашизма. Његова Британија данас? Баца бомбе гдје јој Америка каже, уништава сирије, ираке, либије и остале.

Будући британски краљ William коме памет није јача страна али је то небитно кад си принц и будући краљ, на неком је “самиту” изјавио како је на Земљи превише људи и како би се нешто по том питању требало учинити. Његова земља заиста чини све што може, по том питању, иако је мени пало на памет да га је неки новинар морао питати, ако нас већ јест превише, зашто се чланови породице Ваше Висости коте попут зечева. Нема новинара у фашизму, постоје само покорни записничари.

Француска. Да, и Француска ће бурно славити Дан побједе… На тај ће Дан предсједник Француске, мали Мacron, у своје ципелице уметнути посебно високе улошке да би нас подсјетио на Побједу и на Charlesa de Gaullea.

Боже, како би ова прича о побједи над фашизмом била смијешна да у име побједе над фашизмом сваке секунде, сваке минуте, свакога сата у сваком дану данашњем не умиру тисуће невиних. Сви ти, сви ми, нисмо жртве фашизма, не, не, нас се обогаћује осиромашеним ураном, нама се руше куће, трује воде и земља, отима се нафта, у име демокрације.

Ми чак и не смијемо рећи да су наши злотвори фашисти. Ми не смијемо рећи да живимо у фашизму који је наша садашњост и наша будућност. Ми не смијемо рећи да данашњи фашисти никад неће потписати капитулацију. Ми само смијемо, ако смо цивилизирани, и још Европљани, деветог свибња махати заставицама, спомињати јадне Жидове и проклињати Хитлера.

И ова ће фешта антифашизма проћи без мене. У осами дома који ми још није срушен нећу плакати над жртвама холокауста, плакат ћу над мртвим и живим Палестинцима, мртвим и живим Жидовима који морају убијати Палестинце, над мртвим и живим Сиријцима, над мртвим и живим Ирачанима, Либијцима, Американцима, Британцима, над свима који гину јер се наши господари хране њиховим лешевима.

Плакат ћу над својом живом дјецом и будућим мртвим унуцима.

 

 

Блог Ведрана Рудан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*