Ведрана Рудан: Колинда је одлепила

  0

  Ведрана Рудан признала да јој је председница одлепила!

  Популарна хрватска списатељица Ведрана Рудан прокоментарисала је скандалозни гест хрватске председнице Kолинде Грабар Kитаровић, о којем већ три дана бруји цео регион.

  То што се Kолинда, која од среде има нови надимак Чоколинда, извињавала јавности јер је деци у Дубровнику уз своју слику делила и српске чоколадице и обећавала да ће се за тај гаф искупити, за Руданову је јасан знак да Kолинда није при себи, али и наговештај да ће нас својим поступцима тек шокирати.

  – Ја нерадо коментаришем нашу председницу јер је апсолутно сваки коментар њених поступака сувишан. Ово је само почетак онога што ћемо од ње видети и доживети, али могу претпоставити да госпођа Kолинда није била при себи када се извињавала због српских чоколадица и давала све те изјаве, јер да је била, тако нешто никада не би урадила. Свако од нас обичних људи има право да понекад не буде при себи, то је у реду, али ипак, председница једне државе би требало да држи глупости под контролом – рекла је списатељица.

  Ведрана Рудан је навела и да она и њена породица обожавају производе из Србије, да их конзумирају и да се не стиде да то кажу.

  – Ево, ја сам била у Суботици, то је мени врло драг и посебан град. Била сам и у „чоколадионици“ и искрено да вам кажем, једва сам жива изашла колико сам се чоколада накуповала. Напросто обожавам производе „Пионира“, као и моја драга унука – искрена Рудан.

  И Милорад Пуповац, посланик у Сабору и председник Српског националног већа, рекао је јуче да ће чоколадице које је Kолинда Грабар Kитаровић поделила почетком недеље деци у Дубровнику бити забележене као чоколадице срама.

  – На тај начин подучавати децу, стигматизацијом једнога бренда, једне државе, на тај начин то чинити… Без свести шта производимо тиме, коју штету производимо у свести деце и јавности, коју политичку штету производимо, у крајњој линији економску. Не разумем, не могу да схватим. Kад бих ја то урадио, с правом би ме прозвали. Kада председница ради такве ствари, требало би да добије поруку да су то штетне поруке – рекао је Пуповац.

  Додао је да Хрватска има проблем с контролом хране, с елементалним, минималним надзором, што, како је рекао, угрожава и здравље и новчаник.

  – А онда се овде на овој чоколадици јуначимо и формирамо говор мржње. Недопустиво и срамно – закључио је Пуповац.

   

   

   

  Aло

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *