ВЕХОВ: Интелигенција омладине се умањује због мобилних телефона!

0

О утицају савремених технологија, посебно мобилних телефона на интелект омладине говорио је не радио Спутњику експерт за информациону безбедност, Виталиј Вехов.

Већина од нас се свaкодневно буди уз помоћ будулника из телефона, на истом том уређају проверавамо пошту, читамо новости, посматрамо друштвене мреже. На послу, мање-више, саставни део обавеза је коришћење компјутера.

Шта се догађа у метроу? Сви седе са слушалицама на ушима и гледају у своје телефоне…  Раније су ђаци и студнети радили са књигама, стално писали и неколико пута се сретали са једном информацијом, због чега су је памтили. Данас је све другачије.

Интелект код младих опада, јер се више не труде да било шта запамте. Ако им треба какав податак траже ге на интернету, уз помоћ телефона или компјутера. Када дође време да се пише семинарски или дипломски рад, они нису у стању да се суоче са овим. Максимално шта могу јесте да преузму, плагирају или купе већ готов рад са интернета (који је, наравно, неко други урадио).

Вехов сматра да у читавом свету можемо да пратимо процес пада интелигеције код младих, који, иначе, стручњаци примећују после сваког пријемног испита за упис на универзитет.

 

ИЗВОР: ru.sputnik.md

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*