ВЕЛИКА АКЦИЈА 14. АВГУСТА: Одбранимо суграђане од насилног исељења!

0

Грађанска иницијатива За кров над главом саопштила је да полиција наставља да неосновано хапси грађане који ненасилним протестом настоје да спрече избацивање из станова угрожених породица и позвала грађане да се 14. августа окупе у улици Лунета Миловановића 6 на Коњарнику и да одбране породице Јокић и Дрпљанин од бескућништва.

У саопштењу се наводи да, након неоснованог хапшења 16 солидарних грађана 24. јула, који су организованим ненасилним протестом спречили избацивање на улицу избегличких породица из Устаничке 244г, полиција Звездаре наставља да приводи на саслушање учеснике овог подвига.

Подсећа се да је активиста Здружене акције Милош Ињац у уторак позван у полицију у својству грађанина, да би тамо сазнао да је заправо саслушан у својству осумњиченог у кривичном поступку, на основу снимка објављеног у медијима.

У саопштењу се наглашава да си најављена нова привођења активиста.

Иницијатива подсећа јавности да је за уторак, 14. августа заказано принудно исељење породица бивших радника Трудбеника из насеља у Лунета Миловановића 6 на Коњарнику.

Здружена акција Кров над главом позвала је грађане и активисте на солидарну подршку угроженим породицама, са почетком у 8.00 ујутру.

Асистенцију овом исељењу пружиће полиција Звездаре, која је 24. јула приликом асистенције прогону прогнаних из Устаничке 244г похапсила 16 солидарних грађана и која сада наставља кампању застрашивања.

Очигледно је да је полиција Звездаре већ кренула у припреме за принудно исељење радничких породица из Лунета Миловановића 6. Једини одговор на полицијску кампању застрашивања се 14. августа појавимо у Лунета Миловановића 6 у што већем броју и да одбранимо породице Јокић и Дрпљанин од бескућништва.

 

данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*