ВЕЛИКА БРИТАНИЈА: У обзир долази само међусобно признање Србије и Косова

1

Велика Британија саопштила је да је против промена граница на Балкану и да би Србија и Косово требало да реше проблем узајамним признањем.

Портпарол британског министарства спољних послова рекао је јуче да је „нормализација односа Србије и Косова кључна за безбеднсот, стабилност и напредак ове земље и ширег региона“, пренео је портал Политико.

„Ова влада верује да би то требало да буде основа признавања независних суверених држава у оквиру њихових тренутних граница“, рекао је портпарол британског министарства спољних послова.

Промени границе између Србије и Косова изричито се раније овог месеца успротивила немачка канцеларка Ангела Меркел, али је ове недеље иступила мање изричито по том питању наводећи да подржава све разговоре који воде ка нормализацији односа Србије и Косова, али да територијални интегритет има битну тежину.

Саветник Беле куће за националну безбедност Џон Болтон рекао је прошле недеље да САД не искључују територијалне корекције између Србије и Косова, после чега је Европска комисија саопштила да Београду и Приштини треба дати простор да се договоре о садржају споразума о нормализацији односа.

intermagazin.rs

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*