Велики београдски концерт Србских православних појаца 26. новембра у Дому Синдиката!

0
Пет година српске традиционалне и духовне музике
Београд, 21. новембар 2016. године –  У Дворани Дома Синдиката у Београду, Србски православни појци, са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, одржаће трећи традиционални београдски концерт, у суботу, 26. новембра, са почетком у 20х.
Јубиларних пет година постојања ансамбла, Србски православни појци прославиће великим концертом 26. новембра, симболично на дан када су се први пут и окупили. Марко Качаревић, један од чланова овог а капела састава, истиче да су својој публици ове године припремили вече спектакла:
„Овогодишњи концерт биће један од највећих концерата духовне, националне и етно музике. На сцени ће бити изведено више од 30 нумера које су у досадашњим изведбама изазивале највеће емоције код наше публике. Ту су, између осталог, духовне песме чији напеви потичу из 15. века, корачнице Војске Републике Србије,  Суза Косова, Пећка кандила, Војвода Степа. Припремили смо и нумеру Креће се лађа Француска, једну од најпознатијих песама из Првог светског рата коју ће публика имати прилику да чује у изворном облику, као и стару родољубиву песму Ово је Србија“.
У изведбама ће учествовати 15 чланова Појаца, од којих су четири женских вокала, док ће пред сам почетак концерта, инструментални састав сачињен од хармонике, флауте, виолине и чела, дочекати публику. Генерални спонзор концерта је компанија „Агропапук“.
„Прошлогодишњим концертом у Коларцу показали смо да је велики број оних који и даље брину о очувању српских песама и српске традиције, оних који негују нашу културу и духовно богатство, као и то да је много нас који се радо враћају својим коренима. Због тога нам је драго што ћемо и ове године да окупимо све љубитеље а капела певања и загрмимо заједно у Београду“, истиче Качаревић.
Карте се могу купити на благајнама Дома Синдиката или путем интернета на сајту www.ticketline.rs.
Србски православни појци настали су 2011. године када су четири пријатеља са Теолошког факултета решили да, даром за песме који поседују, улепшају црквена богослужења. Како је идеја расла, ангажовање овог састава постајало је све веће. Спектар песама се ширио, па се тако и број чланова „Појаца“ повећавао.
Труд и залагање Србских православних појаца препознао је Његова Светост Патријарх српски Иринеј, који је овом саставу дао благослов у сваком њиховом даљем раду на очувању српске музике.“
Видовдан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*