Велимир Илић: Не интересује ме да будем Јеремићев премијер

Председник Нове Србије (НС) Велимир Илић је синоћ демантовао да ће бити премијер уколико Вук Јеремић победи на председничким изборима, што је јуче рекао министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

0

Илић је у писаној изјави достављеној медијима оценио као „злонамерну“ изјаву Стефановића који је и потпредседник владајуће Српске напредне странке (СНС).

„Одговорно тврдим да мој политички циљ никада није била борба за такву позицију, јер ме функција премијера заправо никада није ни интересовала. НС и ја смо се одлучили да на наступајућим изборима као кандидата за председника Србије подржимо Јеремића из разлога дубоких државних и националних интереса, а не зарад некакве тобожње личне или пак страначке користи“, изјавио је Илић.

Он је додао да је његов циљ да својим учешћем у предизборној кампањи „помогне пре свега економску стабилност земље, како би будући нараштаји, могли да живе у срећнијој, бољој и просперитетнијој држави“, у односу на оно што „у наслеђе остављају“ Александар Вучић и СНС.

„НС и ја смо апсолутно свесни да долази ново време у којем неће бити места за политичке манипуланте и унесрећитеље српства, попут Стефановића и сличних, и да наступају неминовни политички процеси уклањања с власти једног ненародног режима, због чега ће НС све своје ресурсе и капацитете подредити том вишем циљу, а заузврат не тражим ништа, чак ни министарско, а камоли премијерско место“, изјавио је Илић.

Илић у саопштењу помиње „вишемилионску пљачку од неколико десетина милиона евра“ у Јавном предузећу „Коридори Србије“, и пита министра Стефановића: „Шта ћете предузети на плану расветљавања овакве отимачине народних пара?“

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*