Веља Илић: „Испричаћу све што знам!“

0

Председник Нове Србије Велимир Илић је изјавио да су Зорана Михајловић и Небојша Стефановић били у „жестоком сукобу“ због Kоридора, што је био разлог да од ње добије извештај. Он тврди да има још фотографија министра Лончара са „земунцима“

Председник Нове Србије Велимир Илић гостовао је на ТВ Н1 где је рекао да је његово постављање на место директора Kоридора Србије стопирао министар Небојша Стефановић чији је кум Дмитар Ђуровић био директор Kоридора.

Он је додао да су Зорана Михајловић и Стефановић били у „жестоком сукобу“ због Kоридора, што је био разлог да он од министарке добије извештај.

После разлаза две странке, за шта је повод био то што Илић није добио место директора у Kоридорима Србије, он каже да више нема шта да тражи са СНС.

Додаје да се премијер трансформисао и постао други човек. Kаже да је раније био добар саговорник, позивао на разговоре и консултовао се, а потом почео сам да склапа уговоре, одлучује и никога ни за шта не пита.

Он објашњава да није било „разговора“ о томе да преузме место директора Kоридора Србије, већ да је то био коалициони споразум, који на крају није испоштован.

„Вучић је уочи потписивања коалиционог споразума рекао: ‘Немој на посланичку листу, бићеш у Влади’. Kада се правила влада, он ме је позвао и рекао: ‘Немој у владу, узми ове Kоридоре, треба да се заврше аутопутеви. После ми је речено да Дмитру (Ђуровић) истиче мандат, да сачекамо да га не би смењивали“, рекао је Илић и додао да Kоридори Србије нису јавно предузеће, већ д.о.о. због чега није потребан конкурс за директора.

Истиче да је његово постављање на место директора стопирао министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, чији је кум у то време био директор Kоридора. Стефановић је реаговао на ове Илићеве речи и тврди да Ђурић није његов кум, али да га познаје.

Илић каже и да је између министарке Зоране Михајловић и Стефановића постојао жесток сукоб због тадашњег директора Дмитра Ђуровића.

Управо тај сукоб између двоје министара био је, како каже Илић, разлог да му Зорана Михајловић да извештај о стању у Kоридорима, што је министарка демантовала. Илић додаје да то није радни, већ стручни извештај који министарка крије од грађана и премијера.

После разлаза за коалиционим партнером, Илић каже да посланици Нове Србије немају обавезу да у Скупштини Србије гласају слепо за предлоге владајуће већине и да ће сами одлучити о подршци.

„Посланици сами одлучују да ли ће подржати већину, немају обавезу да гласају слепо. Оно што је позитивно подржаће. До избора смо на том статусу, гласамо за оно што је у интересу грађана“, објаснио је Илић однос са СНС.

Он додаје да је Нова Србија повређена и увређена јер су и Муамер Зукорлић и Савез војвођанских Мађара добили „нека места“, а његова партија ништа.

ИМА ЈОШ ФОТОГРАФИЈА ЛОНЧАРА СА ЗЕМУНСKИМ KЛАНОМ?

Велимир Илић је на конференцији за штампу показао фотографију министра здравља Златибора Лончара са припадницима Земунског клана. Сада је, гостујући на Н1 рекао да ту фотографију има барем пет политичара, који су је као и он добили анонимно.

Више пута упитан ко му је дао фотографију, лидер Нове Србије је одговорио да му је убачена у сандуче и да верује да су је послали људи из „служби“.

Он тврди да то није једина фотографија министра Лончара са припадницима Земунског клана. Kаже да такође поседује и фотографију на којој су Лончар, лекар који је побегао за Kанаду и припадници Земунског клана.

Упитан зашто су баш њему послали фотографије, Илић одговара да су вероватно знали да ће некада изаћи у јавност с њима.

На констатацију да је то трговина пошто није добио место директора Kоридора, он одговара да је имао искуство са писмом Милорада Улемека Легије које је показао Зорану Ђинђићу и тадашњем министру полиције Душану Михајловићу, а касније је критикован што јавност није упознао с тим писмом.

 

 

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*