ВЕЉА ТВРДИ ДА СЕ ДОГОВОРИО С ВУЧИЋЕМ: Бићу нови директор Коридора Србије

Актуелном директору "Коридора Србије“ Дмитру Ђуровићу истекао је мандат, а први у реду да га наследи је председник Нове Србије Велимир Илић.

0

Актуелном директору „Коридора Србије“ Дмитру Ђуровићу истекао је мандат, а први у реду да га наследи је председник Нове Србије Велимир Илић.

Ђуровић је пре неколико дана истекао мандат, а иако је он добио усмену поруку из Владе Србије да „не брине и да настави посао“, Илић већ свима прича да је постигао договор са премијером Александром Вучићем и да чека именовање. Илић је чак почео да прави планове које ће се деонице најпре градити, а приоритет ће му бити, како се може чути, путни правци у западној Србији.

Саговорник „Блица“ близак Влади Србије каже да долазак Велимира Илића у нову фотељу не би требало да представља ништа чудно, имајући у виду политичке односе у држави и заслуге које Веља има за кампању СНС.6hlktkqturbxy84yjg4nwm5nmu1mge1zwmwyzdlmtc2nwi0ytm4yzc1ns5qcgvnkpuczqmuamldlqlnadyawsm

– Велимир Илић је лидер странке која има пет посланика у републичкој скупштини. Ни Александар Вучић не може тако лако да пређе преко те чињенице. У крајњој линији, Нова Србија ништа друго за себе није ни тражила и веома је реално да Илић биде именован за првог човека „Коридора Србије“ – каже наш саговорник.

Илићеве страначке колеге из Чачка не сумњају да је њихов лидер прави избор за нову функцију.

– Мислим да тренутно у Србији нема никог бољег ко би могао да обавља тај посао. Велимир Илић има огромно искуство у путоградњи и прави је човек за функцију. Наравно да ће и Чачак имати користи од тога јер ће убрзати реализацију пројеката Прељина–Појате и крака аутопута од Чачка до Пожеге – рекао нам је близак сарадник Велимира Илића.

Од Велимира Илића нисмо могли да добијемо званичну потврду ове информације јер се није јављао на телефон.

Илић је у претходној влади био министар без портфеља, али задужен за ванредне ситуације, али се није баш прославио на тој функцији, јер је готово на сваку кризну локацију долазио са најмање два дана закашњења.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*