Веља: Вучићева политика је погубна за Србију – то је политика или ми, или ништа

ТВРДИ ДА ПРЕМИЈЕР И ЛИДЕР СНС ВРАЋА СРБИЈУ УНАЗАД И ДА ЈЕ ВОДИ У „МРАЧНО ДОБА“

0

ПРЕДСЕДНИК Нове Србије (НС) Велимир Илић рекао је данас у Чачку да не подржава Владу Србије коју води премијер Александар Вучић „јер није у складу с демократијом“.

„Политика Српске напредне странке (СНС) и Александра Вучића је погубна за Србију. То је политика или ми, или ништа. То је политика која Србију враћа уназад, у режим који смо имали некада давно, али и он је био блажи од данашњег“, оценио је Илић на конференцији за новинаре у Чачку.

Он је оштро критиковао рад Владе Србије и премијера Вучића за кога је рекао да „Србију води у мрачно доба“.

„Жалосно је што премијер Србије дозвољава да људи из СНС и његов рођени брат врбују и уцењују људе да би потписали лојалност Вучићу, жалосно је што премијер сваки дан и свако вече на ТВ, прича сам са собом, и све зна од ветерине до изградње путева, жалосно је да у Влади нема ниједног инжењера, жалосно је што члан Земунског клана седи у Влади и нико не сме да каже откуд он тамо, жалосно је да неко објави извештај о Коридорима који крије у фијоци и нико не сме да каже да ли је он тачан“, рекао је Илић.

Оценио је да, кад неко јавно критикује рад Владе, као што је он урадио, „одмах креће хајка на њега“.

Илић је још рекао да је на почетку веровао Вучићу, да је од њега много очекивао, али да се разочарао и изгубио поверење у њега.

Истакао је да НС тражи демократске изборе и исте услове у медијима за све председничке кандидате и странке које буду учествовале на изборима.

Илић је рекао да је НС јединствена и јака, мада су неки отишли, а дошли су много бољи од њих.

На молбу новинара да каже шта мисли о одласку из странке свог суграђанина и једног од оснивача странке – Велимира Станојевића који је био потпредседник НС, у више мандата републички посланик и двапут градоначелник Чачка, Илић је рекао да га је Станојевић „приватно разочарао, као човек“.

„То је његова одлука, али ме је приватно погодио такав гест. Живимо у истом граду, сутра ћемо се срести на улици, и мени ће бити непријатно, а како ће бити њему, не знам. Он чак није смео ни да ми отворено каже да одлази из странке, нити да ме позове телефоном, него је најпотуљеније секретарици предао оставку. Он је за мене велико разочарање“, рекао је Илић.

Данас је одржана седница Главног одбора НС, на којој су изабрани нови потпредседници странке Ружица Јовановић, Зоран Стојановић, Радован Влајковић и Недељко Манојловић.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*