Вељко Лалић: Долазак Раме треба искористити!

Гост јутарњег програма РТС у рубрици прелиставање је Вељко Лалић, главни уредник Недељника

0

Гост јутарњег програма РТС у рубрици прелиставање је Вељко Лалић, главни уредник Недељника

Лалић је најавио нови број Недељника у којем је „ексклузива“ интервју са Трампом.

– Никад државни секретар није дао интервју за српски лист и ми смо поносни на интервју са Трампом и то је наша ексклузива. Одговорио је на већину питања која су му постављена од стране нашег новинара; није одговорио на 5 питања, али то је занемарљиво. Он је то урадио због наших људи који живе у Америци и има их доста и не треба их склањати. Он се ту извињава Србији за бомбардовање, и за све што су урадили Клинтонови на Балкану. И читаоци Недељника добијају поклон Њујорк Тајмс на српском језику.

Утицај Викиликса на ове изборе је огроман, додао је Лалић.

– Викиликс ће доста променити изборе и ово су једни од занимљивијих избора у Америци. Страни медији су на Хилариној страни; да је Берни Сандерс кандидат он би добио изборе без проблема. Трамп очекује гласове Срба.

Амерички избори ће умногоме утицати и на ситуацију на Космету.

– Ја мислим да ће доста зависити ситуација на Косову од америчких избора. Ја мислим да је питање имовине кључно питање. Цркви треба да се врати земљиште и то треба да се врати. Међународна заједница ћути. Приштина је доказала да не може да чека, са друге стране ми Срби доста чекамо на решавање проблема око Косова.

Долазак Раме треба искористити зарад нормализације односа.

– Рама долази на промоцију своје књиге, и ја мислим да је то одлична прилика да се прескочи тај неки сукоб између два највећа народа на Балкану Албаније и Србије.

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*