Велшки ваздух и шетња, па превремени парламентарни избори

0

Премијерка Велике Британије Тереза Меј одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора у тој земљи донела је током шетње за време празника у Велсу, преноси „Ројтерс“.

„Пре Ускрса провела сам неколико дана у Велсу. Шетајући са супругом, размишљала сам дуго и озбиљно о овоме и схватила – да би се створила таква стабилност и сигурност у будућности, ово је прави начин, да одржимо изборе“, рекла је британска премијерка за Ај-Ти-Ви њуз.

Тереза Меј је данас рекла да ће тражити да се за 8. јун распишу ванредни парламентарни избори, наводећи да влада има прави план за преговоре о Брегзиту са ЕУ, али да је за то неопходно политичко јединство у Лондону.

„Управо сам председавала састанком кабинета, где смо се сложили да влада треба да распише опште изборе за 8. јун“, рекла је Мејева на изненадној конференцији за новинаре испред Даунинг стрита.

Британска премијерка је упозорила да „поделе у Вестминстеру доводе у питање способност земље да од Брегзита направи успех“.

„Требају нам општи избори и требају нам сада. У овом тренутку имамо јединствену шансу да их имамо. Пре него што почну детаљни преговори“, рекла је она.

Истакла је и да политички противници греше ако мисле да ће Британија променити курс када је реч о Брегзиту.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*