„Вероватно у Београд долази руски дипломатски специјалац“

0

Председник Србије Александар Вучић коментарисао је у емисији “Око интервју“ на РТС медијске наводе о дипломатским активностима у и око Србије.

У медијима се појавила информација да ће се Вучић “вероватно састати са америчким председником Доналдом Трампом на економском форуму у Давосу“.

“Немам уговорен састанак са Доналдом Трампом, а нећу да се гурам. Политика САД према нама се није много променила, нисмо најзанимљивији регион за њих, а чини ми се да постајемо нешто важнији. Не бих да коментаришем да ли је то добро или лоше“, рекао је Вучић.

На питање да прокоментарише медијске наводе да ће Брајан Хојт Ји бити нови амбасадор САД у Сарајеву, рекао је да нема потврду те информације и да је “нешто обавештенији од медија“.

Ипак, за медијске наводе о могућем именовању Боцана Харченка за амбасадора Русије у Србији, уместо Александра Чепурина, рекао је да је то “вероватно“.

“Он је истакнут, оштар, снажан дипломата, рекао бих, један од руских дипломатских специјалаца“, рекао је Вучић.

На питање какву би порука била тиме послата одговорио је да је “сасвим очевидна“, док је на питање да ли је са руским председником Владимиром Путином разговарао о Српско-руском хуманитарном центру у Нишу, одговорио је да “не може да износи у јавност оно о чему се разговарало у четири ока“.

 

 

B92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*