Весељи: Односи са Италијом значајни за евро-атлантски пут Kосова

0

Председник Скупштине Kосова Kадри Весељи састао се данас са председницом Сената Италије Маријом Елизабетом Алберти Kаселати са којом је разговарао о политичким дешавањима на Kосову, европској перспективи, али и о билатералним односима између Kосова и Италије, пише РТK2.

Добри односи са Италијом имају позитиван утицај на путу Kосова ка евро-атланским интеграцијама, оцена је састанка двоје званичника.

Први човек Скупштине Kосова Kадри Весељи уверен је да је Kосово испунило услове за добијање визне либерализације и да ће добити позитивну оцену ЕУ по овом питању, додајући, да је став Италије веома важан у овом процесу, стоји на РТK2.

Да је Италија увек подржавала и да ће наставити да подржава Kосово на евроатланском путу потврдила је данас у Приштини председница Сената Италије Марија Елизабета Алберти Kаселати. Она је истакла да ће поред сарадње у политичкој, и у области безбедности, Италија подржати Kосово и у области економије“.

Ја ћу позвати све италијанске корпорације, да дођу и да инвестирају овде“, рекла је она. Обе стране су се сложиле да треба ојачати и продубити односе између парламента две земље на свим нивоима.

На крају састанка, председница италијанског Сената позвала је председника скупштине да званично посети Рим.

 

Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*