Весић: Ђилас жели да остану гужве у Београду

0

Градски менаџер Горан Весић истакао је да Стари савски мост неће бити срушен, већ ће бити уређен и постављен на другу адресу.

Осим тога, Весић, који је и кандидат за градског одборника са листе „Александар Вучић – зато што волимо Београд“ навео је и да ће Стари савски мост бити коришћен као пешачко-бициклистички.

Подсећамо, кандидат за градоначелника Београда и некадашњи први човек престонице Драган Ђилас раније је изјавио да ће се залагати да Стари савски мост не буде срушен.

„Свако ко има примедбе на изградњу новог моста жели да остану гужве у Београду, а то је очигледно и жеља господина Ђиласа. Оно што такође желим да кажем, а што он очигледно не разуме, иако је био градоначелник, сви урбанистички планови Београда, па и урбанистички планови у време док је био градоначелник на том месту су предвиђали нови мост само што то очигледно Ђилас не зна и такве ствари користи само за дневну политику“, навео је Весић.

Такође, Весић је навео да га чуо многе примедбе током кампање, а да га је Ђиласова изјава да ће спречити рушење моста “заиста насмејала”.

Према његовим речима, Стари савски мост направљен је 1941. године, а на том месту је један био још у 19. веку.

“Неопходно је да се направи нови мост због развоја саобраћаја, а имаће четири саобраћајне и две трамвајске траке, као и пешачку и бициклистичку стазу. Преко њега ће моћи да иде метро, саобраћај ће бити проточан и моћи ће да се користи будући тунел који ће почињати на месту садашње аутобуске станице, а излазити у близини Панчевачког моста”, навео је Весић.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*