Више од 5 ХИЉАДА људи добило је казне после протеста због цена горива?

0

Пре месец дана Србија се, после дуго времена, подигла на ноге. Разлог незадовољству народа било је повећање цена горива.

Данас, ретко ко у јавности уопште прича о протесту и свему што је после тога уследило, нарочито о полицијској бруталности и пребијању људи који су широм Србије устали против лоповлука Српске напредне странке.

Међутим, док јавност ћути или се бави другим проблемима, МУП ради „у три смене“ на уручењу позива и казни које су написане тих дана за „непрописно паркирање“ и „ремећење јавног реда и мира“.

Тако се порталу gerila.rs јавио  верни читалац, иначе учесник ових протеста. На кућну адресу му је стигао позив да се јави најближој полицијској станици у року од осам дана, или ће морати да плати казну у износу од 5.000 динара. Уколико то не учини, може да се деси да добије још већу казну – чак 150 хиљада динара.

Pодстакнути ониме што i је рекао, portal gerila.rs проверavao je шта се догађа и дошao до сазнања да је до сада више од 5 хиљада људи добило овакве или сличне казне. МУП је овако деловао после директног наређења са врха власти да се што више људи казни због учешћа у народним протестима

Тако, док велики део јавности ћути, „момци у плавом“ ревносно раде да казне оне људе који су имали храбрости да изађу на улицу и покажу да су незадовољни владавином СНС-а и тешким условима живота у Србији.

Међутим, шта год Вучић радио – истину неће моћи још дуго да крије!

gerila

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*