Vlada će rešiti sudbinu vojnika, stanara hotela „Bristol”

0

Iako uskoro počinje obnova ove zgrade, tridesetak porodica vojnih lica još nije obavešteno o eventualnom iseljenju

Vlada Srbije će najverovatnije sledeće nedelje početi ozbiljno da se bavi sudbinom 30 porodica vojnih lica koje duže o 25 godina stanuju u jednom delu hotela „Bristol”. Naime, kao što je već poznato, ovim hotelom ubuduće će upravljati kompanija „Beograd na vodi”, a zgrada bi trebalo da bude u potpunosti obnovljena.

Međutim, još nije poznato da li će porodice vojnih lica pre toga biti zbrinute ili će im, kako strahuju, biti uskraćen i ovaj nužni smeštaj u koji su „privremeno” useljeni pre više od dve decenije.

U hotelu stanuje tridesetak porodica vojnih lica koja su do početka rata devedesetih godina bila na službi u nekadašnjim jugoslovenskim republikama. Ovim ljudima se, kako kažu, niko nije zvanično obratio, niti su dobili bilo kakvu informaciju o eventualnom iseljenju iz hotela.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je, pre nekoliko meseci, da je obnova ovog hotela pitanje kojim se bavi Vlada Srbije, ali da će svi ljudi biti zbrinuti na neki način. Ministar nije precizirao koji će to biti način, niti se bilo ko od njegovih saradnika obratio ovim ljudima.

Dragan Stojanović, penzionisani zastavnik prve klase, kaže da stanari ovog hotela već mesecima žive u neizvesnosti.

Politika

POSTAVI ODGOVOR

*