„ВЛАДА ОДОБРИЛА – јарбол од 80м, јачамо култ заставе“

0

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је да је Влада Србије на последњој седници донела одлуку да се Граду Београду одобри изградња јарбола на Ушћу.

Весић је, за Вечерње новости, истакао да ће монументални јарбол висине 80 метара, и на коме ће се виорити велика српска тробојка, финансирати Град Београд.

Очекујемо да тендер за изградњу јарбола буде расписан у октобру, да изводјач буде изабран до краја године како би радови почели на пролеће 2019. године. Због своје импозантне висине, барјак би требало да се види из свих делова главног града Србије, истакао је заменик градоначелника.

Он је додао да је циљ овог подухвата јачање култа заставе, као и да очекује да за престоничким примером крену и остали градови Србије и региона.

Поносни смо јер ће Београд добити јарбол са српском заставом и то на стогодишњицу присаједињења Војводине и Земуна Србији, указао је Весић.

Он је подвукао да на овај начин показујемо да смо поносан народ који поштује своја знамења.

Јарбол неће бити само национални понос већ и место на које ће долазити не само туристи, већ и млади из читаве Србије, закључио је заменик градоначелника.

Иницијативу за постављање јарбола на београдском ушћу, на новобеоградској страни, потекла је пре две године од тадашњег премијера Србије Александра Вучића.

Пројекат за изградњу монументалне градјевинске конструкције израдило је предузеће „Енергопројект“, као своју донацију Београду.

tanjug

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*