Владика Атанасије: Вучић своју велеиздају хоће кукавички да подметне народу

0

На Видовдан, овог Лета Господњег 2018-тог (а име Витов-дан није од паганског „бога Вида“, него од Хришћанског Мученика Вита, кога Свети Лазар слављаше са својом Славом Св. Пророком Амосом), нас шесторица Српских Владикâ, после Свете Литургије у Грачаници, служисмо на Газиместану – том страшном Знамењу српског Постојанства – Помен свима пострадалим Православним Србима „од Косова до данашњег дана“ (и свима „од Косова до Јадовна“, а и на Јадовну Срби данас молитвено обележаваху свој тамошњи Видовдан).

(Назови новинарима AV-ове „демо(но)кратије“ запело је за око само то што смо, због кише, били под кишобраном-сунцобраном „Зајечарског пива“ – јер Срби на Косову од своје Отаџбине Србије имају само тзв. „Канцеларију“, и скоро ништа више, па ни из ње, а поготову из „србоубиственог Београда“, тј. „Београдског пашалука“, како неко из народа рече, нико данас не дође ни у Грачаницу ни на Газиместан, јер су их поодавно напустили, као што су препустили и врх Копаоника злочиначком НАТО-у – то је послужило злободневним новинарчићима AV-овим да нам се подругују). Јер по тој накарадној бесловесној „логици“ ми смо на Газиместану „пили пиво“!?!

После Парастоса Епископ Атанасије се обратио маси окупљених младих Срба, окружених шиптарским наоружаним УЧК-стражама, отпевавши најпре „Христос Васкрсе“ и затим изговоривши познату Песму заточника Косовског Завета песника Милана Ракића:

„…Данас нама кажу, деци овог века, да смо недостојни историје наше,

да нас захватила западњачка (читај: „еуро-заједничка“) река, и да нам се душе опасности плаше.

Добра Земљо моја, лажу!“

И следе даље познати стихови, тада у постројеној чети Српских војника на Газиместану, присутног Српског добровољца песника Ракића: Да ће „радо дати живот свој за Отаџбину, знајући шта даје, и зашто га даје!“

1

(Где ће незнавени злободневни AV-ови новинарчићи, дефетисти као и он, схватити ове пророчке речи великог Патриоте Ракића!?). Њима је у глави, а изгледа и у срцу, бонвиванска идеологија њиховог „фирера“, која се на Страшном Судилишту какав је Газиместан, изругује Светој Жртви Српског Великомученичког Кнеза и његових Див-јунака, принетој ту за Крст Часни и Слободу Златну свога Народа. И не само ту, него и на Куманову 1912, и на Кајмакчалану 1916, и у Јадовну и Јасеновцу, и недавно на Кошарама, итд. итд. (Да ли знају незнавени новинарчићи, да не кажем – „Бог их не знао“! – да је Српски народ под петвековним Турским ропством 30 пута дизао Устанке, док није изборио своју Слободу Златну /„Заменивши старо ропство за Царство Небеско“, како су рекли Свети Оци Шестог Васељенског Сабора, а на њих се углéдао Свети Великомученик Косовски Лазар, и за њим вековима сав Српски Народ, који данас дефетистички бонвивани настоје да претворе у бедно робље „западњачке реке“ и њиховог крволочног „милосрдног анђела“/).

Господо новинар(чић)и, имате ли имало савести, кад нама на Газиместану читате лекције да се „сваке године испразни један град у Србији“, а притом не помињете главни разлог тог „пражњења“: милионске абортусе у „Вучићевој“ Србији, којој је он за Премијерку наметнуо „нероткињу и анти-роткињу“, како ју је назвао исти беседник прошле године на Газиместану? Или: кад законима ове под AV-ом „Земље Недођије“насилно намећете „равноправност“ настраних пустахија (како их чак и Вук назива у преводу Новог Завета)? Проблем опадања броја становништва у Србији није у часним жртвама за образ, за име, за достојанство Боголиког лика људског, за слободу душе и савести свог Хришћанског Народа, него у душегубној србомрзној политици овдашњих режима – од србомрсца Броза до данас.

Узгред, господо „београдчићи“, што сте исписали крупним словима на од НАТО-а бомбардованом Генералштабу у центру Београда, речи Див-јунака са Сувобора Живојина Мишића: „Ко сме, тај и може“!

(што је слободнији превод храбрих јунака Јустинијанове Тракије: „ὁ θαρῶν νικᾶ! = Ко се усуђује, тај побеђује“!)? Ви не смете, зато и не можете!

Ваша дефетистичка AV-идеологија, тобож „пацифистичка“, уствари је најобичнији кукавичлук, и оправдање (ако је „оправдање“) његове велеиздаје Косова и Метохије. А ту велеиздају хоће сад да референдумом подмести народу. Реците му слободно – да му ништа не верујемо, јер нас годинама већ лаже.

И неће нас придобити својим „цинцарским“ парама.

+ЕпАт, на путу са Газиместана

ка Јадовну

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*