Vladika Atanasije: Vučić svoju veleizdaju hoće kukavički da podmetne narodu

0

Na Vidovdan, ovog Leta Gospodnjeg 2018-tog (a ime Vitov-dan nije od paganskog „boga Vida“, nego od Hrišćanskog Mučenika Vita, koga Sveti Lazar slavljaše sa svojom Slavom Sv. Prorokom Amosom), nas šestorica Srpskih Vladikâ, posle Svete Liturgije u Gračanici, služismo na Gazimestanu – tom strašnom Znamenju srpskog Postojanstva – Pomen svima postradalim Pravoslavnim Srbima „od Kosova do današnjeg dana“ (i svima „od Kosova do Jadovna“, a i na Jadovnu Srbi danas molitveno obeležavahu svoj tamošnji Vidovdan).

(Nazovi novinarima AV-ove „demo(no)kratije“ zapelo je za oko samo to što smo, zbog kiše, bili pod kišobranom-suncobranom „Zaječarskog piva“ – jer Srbi na Kosovu od svoje Otadžbine Srbije imaju samo tzv. „Kancelariju“, i skoro ništa više, pa ni iz nje, a pogotovu iz „srboubistvenog Beograda“, tj. „Beogradskog pašaluka“, kako neko iz naroda reče, niko danas ne dođe ni u Gračanicu ni na Gazimestan, jer su ih poodavno napustili, kao što su prepustili i vrh Kopaonika zločinačkom NATO-u – to je poslužilo zlobodnevnim novinarčićima AV-ovim da nam se podruguju). Jer po toj nakaradnoj beslovesnoj „logici“ mi smo na Gazimestanu „pili pivo“!?!

Posle Parastosa Episkop Atanasije se obratio masi okupljenih mladih Srba, okruženih šiptarskim naoružanim UČK-stražama, otpevavši najpre „Hristos Vaskrse“ i zatim izgovorivši poznatu Pesmu zatočnika Kosovskog Zaveta pesnika Milana Rakića:

„…Danas nama kažu, deci ovog veka, da smo nedostojni istorije naše,

da nas zahvatila zapadnjačka (čitaj: „euro-zajednička“) reka, i da nam se duše opasnosti plaše.

Dobra Zemljo moja, lažu!“

I slede dalje poznati stihovi, tada u postrojenoj četi Srpskih vojnika na Gazimestanu, prisutnog Srpskog dobrovoljca pesnika Rakića: Da će „rado dati život svoj za Otadžbinu, znajući šta daje, i zašto ga daje!“

1

(Gde će neznaveni zlobodnevni AV-ovi novinarčići, defetisti kao i on, shvatiti ove proročke reči velikog Patriote Rakića!?). Njima je u glavi, a izgleda i u srcu, bonvivanska ideologija njihovog „firera“, koja se na Strašnom Sudilištu kakav je Gazimestan, izruguje Svetoj Žrtvi Srpskog Velikomučeničkog Kneza i njegovih Div-junaka, prinetoj tu za Krst Časni i Slobodu Zlatnu svoga Naroda. I ne samo tu, nego i na Kumanovu 1912, i na Kajmakčalanu 1916, i u Jadovnu i Jasenovcu, i nedavno na Košarama, itd. itd. (Da li znaju neznaveni novinarčići, da ne kažem – „Bog ih ne znao“! – da je Srpski narod pod petvekovnim Turskim ropstvom 30 puta dizao Ustanke, dok nije izborio svoju Slobodu Zlatnu /„Zamenivši staro ropstvo za Carstvo Nebesko“, kako su rekli Sveti Oci Šestog Vaseljenskog Sabora, a na njih se uglédao Sveti Velikomučenik Kosovski Lazar, i za njim vekovima sav Srpski Narod, koji danas defetistički bonvivani nastoje da pretvore u bedno roblje „zapadnjačke reke“ i njihovog krvoločnog „milosrdnog anđela“/).

Gospodo novinar(čić)i, imate li imalo savesti, kad nama na Gazimestanu čitate lekcije da se „svake godine isprazni jedan grad u Srbiji“, a pritom ne pominjete glavni razlog tog „pražnjenja“: milionske abortuse u „Vučićevoj“ Srbiji, kojoj je on za Premijerku nametnuo „nerotkinju i anti-rotkinju“, kako ju je nazvao isti besednik prošle godine na Gazimestanu? Ili: kad zakonima ove pod AV-om „Zemlje Nedođije“nasilno namećete „ravnopravnost“ nastranih pustahija (kako ih čak i Vuk naziva u prevodu Novog Zaveta)? Problem opadanja broja stanovništva u Srbiji nije u časnim žrtvama za obraz, za ime, za dostojanstvo Bogolikog lika ljudskog, za slobodu duše i savesti svog Hrišćanskog Naroda, nego u dušegubnoj srbomrznoj politici ovdašnjih režima – od srbomrsca Broza do danas.

Uzgred, gospodo „beogradčići“, što ste ispisali krupnim slovima na od NATO-a bombardovanom Generalštabu u centru Beograda, reči Div-junaka sa Suvobora Živojina Mišića: „Ko sme, taj i može“!

(što je slobodniji prevod hrabrih junaka Justinijanove Trakije: „ὁ θαρῶν νικᾶ! = Ko se usuđuje, taj pobeđuje“!)? Vi ne smete, zato i ne možete!

Vaša defetistička AV-ideologija, tobož „pacifistička“, ustvari je najobičniji kukavičluk, i opravdanje (ako je „opravdanje“) njegove veleizdaje Kosova i Metohije. A tu veleizdaju hoće sad da referendumom podmesti narodu. Recite mu slobodno – da mu ništa ne verujemo, jer nas godinama već laže.

I neće nas pridobiti svojim „cincarskim“ parama.

+EpAt, na putu sa Gazimestana

ka Jadovnu

POSTAVI ODGOVOR

*