Владимир Димитријевић – Ватикан мења историју, јер жели да влада светом! (видео)

0

„Кључна ствар због које смо данас овде је најновије издање књиге Јована Радовића „Римска курија и јужнословенске земље XV-XVIII века“ (издавач је Катена Мунди). Ова књига није прештампавана више од пола века, објавио је чувени српски историчар, човек који је био члан Краљевске академије наука, и човек који је своја истраживања обавио у Ватиканским архивима, тако да је та књига и дана данашњег изузетно актуелна.

Када се та књига споји са још једним издањем Катене Мунди – то је интегрална верзија Магнум Кримен-а Виктора Новака, ми у ствари добијамо једну изванредну трилогију која говори о томе шта је римокатолицизам на нашем простору вековима чинио против српскога народа. Јер, да бисмо разумели оно што се данас дешава морамо се вратити у дубљу прошлост. Да, заиста, Ватикан нам је увек и свагда био апсолутни непријатељ, и није било ниједног тренутка у нашој историји да он то своје непријатељство није показао.“

***

Гост емисије „Интервју“ био је господин Владимир Димитријевић, публициста и верски аналитичар. Од 1991. године активно је укључен у рад Православне мисионарске школе при Храму Свети Александар Невски и Верског добротворног старатељства Архиепископије Београдско — карловачке, као организатор предавања и мисионарског рада. Професор је српског језика и књижевности у Гимназији у Чачку. Одржао је преко сто предавања на тему деструктивних верских секти, а одлуком епископа жичког Стефана од новембра 1994. године радио је као вероучитељ у Чачку, при храму Вазнесења Господњег. Докторирао је 2016. године, а за свој рад добио је и многа друга признања и од световне и од црквених власти.

ИЗВОР: BALKAN INFO – Zvanični kanal

————

за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*