Владимир Фролов: „DOBROTVORI“

0

Српско православно гробље „Јасиковац“ у Госпићу, вечно је почивалиште родитеља Николе Тесле, што је видљиво из текста на споменику који им је он подигао.

У Двадесетом веку, гробље су два пута злонамерно обимно скрнавили домољуби, те су недавно загребачки глумци Раде Шербеџија и Данко Љуштина били донатори средстава, за обнову споменика Теслиних родитеља.

Иако велеучилиште у Госпићу носи име „Никола Тесла“, и студенти и професори би „поломили ноге“ да случајно среде тo девастирано гробље, јер би евентуални посетиоци одмах видели да је православно, а они упорно измишљају разне теорије о наводном несрпском пореклу генија!

Овако, Раде и Данко су добродошли, јесу биолошки српског порекла али су се баш доказли, као и многи други током грађанског рата, нарочито током оркестрираног пљувања Срба и Србије, уз отворену помоћ београдских „културних деконтаминерки“, које не посустају! Раде је приде и тумачио лик Тесле у истоименој серији, што даје додатну тежину тој спонтаној одлуци (ако је доиста то!).

Фонд Стратешке Културе

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*