Владимир Фролов: „Prijatelji“ и Пријатељи

0

Иако на сва уста хвале „фактора мира и стабилности у региону“, представници земаља из распадајуће ЕU, SAD и Јапана, подржали су предлог дрчне „косовске амбасадорке“ у Нујорку да се укине мисија UNMIK као сувишна, на заседању о Космету!

Није то први пут да се тако подржи свако решење на штету Србије, упркос поднетим доказима о кршењу људских права, али то за Србе очито не важи.

„Vreme je da se Misija smanji, situacija na Kosovu da ne bude više tema. Linije na mapi su povučene, fiksirane su i neće se menjati“, децидирано тврди Majkl Rajkroft, британски амбасадор у UN!

Ову договорену „теренску истину“ оповргао је аргументима представник Русије, који је изнео јасан став – „Mnoge delegacije predstavljale su nama danas divnu sliku sa Kosova, ali to se sa našim viđenjem situacije ne podudara. Kosovski projekat i dalje pakazuje svoju neodrživost“! „UNMIK ostaje značajan instrument za međunarodno praćenje tamošnje situacije“!

После овако јасног става, није ни чудо да разни каубојски шетачи по брдовитом Балкану упорно гуслају о руском „роварењу“ у региону који се ипак „демократизује“, али преко леђа српског народа!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*