Владимир Младенов: Нека Шешељ отворено каже какав договор има са Вучићем!

0

Лидер Радикала Војислав Шешељ још једном је показао зашто је „омиљени опозиционар“ свакој власти, отвореним нападима на Бошка Обрадовића, чије Двери у овом тренутку представљају најозбиљнију опозицију у скупштини Србије.

Српска радикална странка поново непријатно изненађује све српске патриоте фокусирајући се у последње време искључиво на нападе на националне странке, потпуно игноришући Александра Вучића, чији би рад по природи ствари требало да буде у фокусу анализе и критике једне опозиционе партије. У тренутној ситуацији у којој влада Србије спроводи искључиво проевропску и неолибералну политику, одсуство критике још више боде очи.

dr-vojislav-seselj-i-bosko-obradovic

Кренимо редом… СРС је након парламентарних избора 2016. године била једина опозициона партија која није подржала борбу опозиције да коалиција ДСС-Двери уђе у парламент. Као да то само по себи није било довољно, већ је и Војислав Шешељ био највећи критичар те борбе, дајући отворену подршку веома сумњиво изабраној и прилично неубедљивој Републичкој изборној комисији. Парламентарни рад није донео ништа ново. Сталној критици Радикала изложен је само несрећни Томислав Николић, што је мора се признати апсурд сам по себи имајући у виду његов стварни утицај.

Посланици СРС-а фокусирају се на лидере опозиције, уз повремено дегутантне испаде према Александру Мартиновићу, коме се више замера физички изглед но политичко деловање. Протекле недеље Вјерица Радета је поткачила ставове лидера Српске народне партије, Ненада Поповића, који се једини у владајућој коалицији отворено бори за јачу сарадњу са Русијом, кроз институције и отворено супротставља НАТО и ЕУ интеграцијама. Зар је Радикалима преча критика таквих ставова него оних „ЕУ по сваку цену“?

seseljvucic

На крају вратимо се причи с почетка, квалификације да је Обрадовић „усташа“, „издајник“ и шта већ све не, само зато што се састао са хрватским политичарем Иваном Пернаром, су претеране и тенденциозне. Та сарадња са Пернаром је можда пре израз неке југоносталгичности Бошка Обрадовића, што му можда умањује десничарски кредибилитет, под условом да он себе уопште тако доживљава, али дефинитивно није усташтво или нека најава издаје. Шта би се онда могло рећи за Шешеља који је свесно и отворено радио на томе да победи ХДЗ у Хрватској који буквално баштини најгоре елемене усташке идеологије?

seselj-majica1Тешко је знати који је циљ СРС-а, да ли да ослаби српску десницу, која на разочарење многих јача из дана у дан, или да се приближи Вучићу и СНС-у, да себи ојача позицију, није ни битно… Њихови разлози нису довољно добри, поготово не у овако деликатном моменту за Србију.

Као што је и сам Бошко Обрадовић изјавио, невероватно је да „хашки победник и херој“ прераста у обичног полтрона. Или нека Шешељ отворено објави какав договор има с Вучићем или нека пређе у опозицију, јер је са оваквим ставовима и наступима ближи једном Вулину, Љаљићу или Кркобабићу него опозиционом лидеру. Наравно СРС неће прећи у отворену опозицију јер сви поступци те странке од како се Шешељ вратио из Хага јасно сведоче да постоји утврђен дил између Вучића и Шешеља!

Аутор: Владимир Младенов

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*