Владимир Вулетић: Хрватски народ очигледно има проблем са идентитетом!

  0

  Социолог Владимир Вулетић је изјавио данас да је посета Лаврова Србији значајна.

  – Лавров је особа истакнутог дипломатског такта и духа. Долази да разговара о важним стварима. За нас је битно да је Русија и даље заинтересована за наш простор и сарадња са њом нам је подједнако битна као и са Западом. Биће ова посета у корист Србије, а не у корист Русије, рекао је Вулетић гостујући у Јутарњем програму РТС.

  Истакао је да политика Србије није политика седења на две столице већ нормална политика која је последица историјских и геополитичких околности.

  – Појединци то наглашавају за две столице али то није тачно! Србија мора да настави курсем којим је кренула. Информације су да је посета Медведева одложена јер су још увек у току преговори око дипломатског статуса припадника Хуманитарног центра у Нишу. Вероватно ће и то бити важна тема посете Лаврова, наглашава он.

   – Најбоље би било када би се и Русија и НАТО и ЕУ мање мешали у ствари на Балкану и решавање сукоба.

  Коментаришући постизборну атмосферу у Македонији, Вулетић је рекао да су две најјаче партије скоро изједначене након избора што значи да ће кључну улогу у формирању власти одиграти албанске партије које ће знати то добро да наплате.

  Што се тиче преговора са ЕУ, он је изјавио да је добро уколико буду отворена нова поглавља са ЕУ, јер то значи да напредујемо и усвајамо стандарде ЕУ.

  – Има доста ту и политичких калкулација, али је важно да се иде напред. То што нам ради Хрватска је на ирационалној равни. Проблем је у главама људи, а не стваран. Не бих ни коментарисао догађања у Хрватској; они очигледно имају проблем са идентитетом. И неће се то решити преко ноћи, закључио је на крају разговора.

  ПАТРИОТ

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *