Владо Георгиев ипак у Смедереву

У Смедереву је вечерас одржан грађански протест поводом забране концерта Владе Георгиева у том граду. На протест је дошао и сам певач, а агенција Бета процењује да је на градском тргу било око 4.500 људи.

0

Организатори су посетиоце поздравили речима “вечерас је Смедерево кућа за нас слободне” и позвали да уз светлост с мобилних телефона и пиштаљке “осветле Србију” и “прекину тишину” и поставили питање ко још забрањује љубавне песме.

„Ми смо сви грађани света и Србије у коју желимо да верујемо да може да буде демократска и где се лепе ствари неће забрањивати само зато што неко не мисли исто као неко други“, поручио је певач.

Георгиев је у знак захвалности грађанима отпевао неколико песама. Он је уочи протеста поручио свим политичким лидерима да не долазе на грађански протест јер то није политички скуп.

Концерт Влада Георгиева у Смедереву заказан вечерас био је одложен, па отказан, за шта је Георгиев сазнао преко Твитера и није добио образложење. То је довело до сумњи да је то учињено због његове подршке кандидатури Саше Јанковића.

ДАНАС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*