Владо Георгиев: Живимо у тоталитаризму у којем градоначелница наређује Цркви шта да ради

Градоначелница Смедерева забранила цркви да уступи струју за скуп подршке познатом музичару Поповић: Радницима из бројних предузећа у Смедереву прећено отказом уколико се појаве на скупу. Ово је невероватан облик тоталитаризма.

0

Запрепашћен сам понашањем локалних власти и не знам какав би коментар дао – каже за Данас музичар Владо Георгиев, коментаришући информацију да је радницима појединих јавних предузећа у Смедереву прећено отказом уколико се сутра појаве на протестном скупу иницијативе грађана „Концерт Влада Георгиева – ипак ћемо одржати“. Како незванично сазнајемо, градоначелница Смедерева, Јасна Аврамовић, која је наредила да се забрани концерт Георгиева због његове подршке председничком кандидату Саши Јанковићу, отишла је данас корак даље и забранила је цркви да уступи струју за данашњи скуп, па ће организатори морати да набаве агрегат.

– Срамота је шта се дешава 2017. године. Ја сам ван политике, ван свих токова, једино што увек радим је – борим се против шунда, кича и ријалитија који владају овом земљом. Обичан сам човек који се бави својим послом, а они су ми ускратили право на рад – истиче Георгиев. Мањак подршке својих колега за њега је доказ у којој мери је у Србији завладао страх.

– Данас ме је позвао Рамбо Амадеус, јављају се још понеки људи, али већина их је углавном престрашена. То је актуелан начин владавине – престраши, да се неко не би побунио. На срећу, има нас који се не плашимо и говоримо и радимо оно што мислимо, као прави грађани који држе до себе, до својих пријатеља, породице, и на крају, до своје државе – наглашава Георгиев. Он је негирао спекулације које су могле да се чују међу неким његовим колегама, да уговор са Спортском халом за концерт није ни потписан.

– Наравно да је био потписан уговор и могу га јавности ставити на увид. Директор хале је био изузетно професионалан, улазнице су пуштене у продају, постављени билборди и плакати, али питао се неко виши. Њему су завезали руке и забранили концерт – каже Георгиев.

Председник иницијативе „Апел 100“, Драган Поповић, каже за Данас да су му се јављали радници из бројних предузећа у Смедереву, којима је прећено отказом уколико се појаве на скупу.

– Ово је већ постала пракса на који начин Александар Вучић врши власт. Он буквално влада страхом. Покушава да застраши све своје политичке противнике и неистомишљенике, небитно да ли су политичари, музичари или обични радници – истиче Поповић. Он додаје да ће поједини чланови иницијативе „Апел 100“ бити сутра у Смедереву на протесту, али да неће ићи организовано јер није у питању политички скуп.

– Иако ће протест бити масован, треба поштовати вољу организатора и не злоупотребити га у политичке сврхе. Никаквих обележја и транспарената неће бити. Свесни смо да ће многи доћи да искажу незадовољство због стања у њиховом граду, односно држави. Ово је начин да се охрабре – поручује Поповић.

Протестни скуп биће одржан сутра у 20,30 на градском тргу у Смедереву. Неће бити политичких говора, али ће организатори обезбедити мини озвучење где ће Владо Георгиев, уз клавијатуре, отпевати неколико песама. Остало време са разгласа ће се чути музика.

Администратори: Пријавите претње

Администратори Фејсбук групе „Концерт Влада Георгиева – ипак ћемо одржати“ објавили су да су добијали поруке и позиве од грађана, који су им пренели информације да примају увреде, понижења и да им се забрањује долазак на протест уз претњу отказом. Они су позвали све који трпе мобинг и претње отказом да им се јаве, како би пронашли начин да их заштите. „Понижавање и психички страх нећемо толерисати, јер постоји начин да заштитимо сваког“, поручили су.

Катарина Живановић, ДАНАС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*