Власи: Нама није јасно шта Србија хоће

0

Неће брзо бити коначног резултата преговора, док се Србија држи старе, давно превазиђене политике по питању Kосова, оценио је адвокат и бивши југословенски политичар Азем Власи који додаје да председник Србије Александар Вучић говори о компромису, а не каже на шта мисли.

“Он говори о неком решењу које Србија треба да понуди, али које искључује решење које већ имамо, а то је независност Kосова”, рекао је Власи за Данас.

Власи указује да власти у Србији полазе са позиције да ништа није решено ако Србија то решење не признаје.

“Нама није јасно шта Србија хоће, осим међусобног признања и нормализације односа, онако како је то урадила са другим државама насталим од распада Југославије”, рекао је Власи.

Према његовим речима, Слободан Милошевић је био последњи који је хтео решење косовског питања, не питајући већинске Албанце.

“Свакоме мора бити јасно да без Југославије, Kосово нити је било, нити може бити у саставу Србије. Kада власти у Србији буду схватиле и признале ту реалност, доћи ће до нормализације односа, а то ће бити од велике користи и за Србе на Kосову”, сматра Власи.

Власи додаје да би било веома важно да се расветли убиство Оливера Ивановића, али указује да то највише зависи од „одређених криминалних, али и политичких кругова у северном делу Митровице“, као и од истражних органа Србије.

Сасвим се поуздано може рећи да тај гнусни догађај није заснован на међунационалној основи, рекао је Власи.

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*