ВОЋЕ ИЗ ЕУ ИЗВОЗИЛИ У РУСИЈУ KАО СРПСKО! Покренута истрага против три особе из Kрушевца!

0

Више јавно тужилаштво у Kрушевцу донело је наредбу о спровођењу истраге против тројице осумњичених због увоза воћа из темаља ЕУ, које је као „српско“ завршавало на руском тржишту

Истрага је покренута против осумњичених Николе Јовановића (25) из Орашја код Варварина, Верољуба Поповића (35) из Kрушевца и Небојше Миленковића (43) из Малог Головода код Kрушевца.
Осумњиченим Јовановићу и Миленковићу одређен је притвор у трајању до 30 дана, а истражни поступак пред Вишим јавним тужилаштвом у Kрушевцу је у току.
Осумњиченом Николи Јовановићу ставља се на терет да је у својству директора привредног друштва, „Ботуњац фруит“ из Орашја, искоришћавањем свог положаја прибавио себи противправну имовинску корист од пореко 1.500.000 динара, као и да је свом привредном друштву прибавио противправну имовинску корист од преко 1.500.000 динара.
Kао Јовановићеви помагачи, сазнајемо, наводе се осумњичени Верољуб Поповић и Небојша Миленковић.
Према досадашњим полицијским сазнајнима, сумња се да је директор „Ботуњац фруита“ својој фирми прибавио противпртавну имовинску корист од око 131.000.000 динара, ,а себи 36.000.000 динара.
Према истрази, пут увезеног воћа из земаља Европске уније у Србију ишао је на руско тржиште преко фирми „ВKВ“ и „Азимут 037“.

 

 

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*