Воја Антонић напустио Србију у 65. години: Деведесетих смо макар имали наду

0

Војислав Антонић, проналазач и новинар, творац легендарног домаћег рачунара „Галаксија“, открио је у интервјуу Данасу да је његово југословенско чедо (и чудо) ушло у Музеј историје рачунара у Силицијумској долини у Kалифорнији, али и да је дан пре 65. рођендана напустио земљу и добио посао у САД.

„Период деведесетих био је страшан, али смо тада макар имали наду да ће се ствар променити када Милошевићевој аутократији дође неизбежан крај. Чему сада да се надамо? Истина, сад се нешто јасније види крај Вучићеве тираније, али шта је следеће? Поред оваквог народа, свака власт ће се претворити у оно што води државу ка бесмислу“, казао је Антонић.

Он се на преокрет, каже, одлучио у озбиљним годинама, и запослио се у компанији „Супплyфраме“. Циљ му је, наводи, да припреми терен да тамо пређу и његови синови Марко и Иван.

„Нас ветрови бацају с краја на крај, ми немамо ни власт, ни дух, ни културу, па ни народ којим бисмо се томе успротивили. Наша власт чини све да што више младих образованих људи напусти земљу, као и да буде што више бедника који претурају по контејнерима, јер је њих лако купити једним сендвичем“, рекао је Антонић у интервјуу за данашњи број Данаса.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*