Војни и Полицијски синдикат најавили протесте који неће трајати сатима већ – данима

АНТИЋ: ГЛАДНА ВОЈСКА И ПОЛИЦИЈА НЕ МОГУ ДА БРАНЕ НИ СРБИЈУ НИ ЊЕНЕ ГРАЂАНЕ

0

У БЛИЗИНИ зграде Владе Србије на само стотинак метара удаљености данас су одржана два скупа – један протестни у организацији Војног и Полицијског синдиката Србије, а други Савеза борачких организација Србије „Сабор“ у знак подршке влади.

Оба скупа почела су, око поднева, интонирањем химне „Боже правде“ у само неколико минута размака. На оба протеста окупило се око 1.000 учесника.

Председник Војног синдиката Новица Антић рекао је да уколико не буде дијалога с представницима владе планирају интензивније протесте који неће трајати неколико сати, већ данима. Председник Полицијског синдиката Вељко Мијаиловић рекао да „гладна војска и полиција не могу да бране Србију, ни њене грађане“.

Према његовим речима, полицајцима који учествују у протестима се прети отказима, али се они не боје.

Навео је и да су представници аутопревозника који су довезли учеснике у Београд позивани на информативне разговоре.

Учесници скупа војног и полицијског синдиката завршавају окупљање испред Владе Србије и упутили су се ка Скупштини Србије. Планирају да председници парламента Маје Гојковић и представницима политичких клубова предају протестно писмо. Протест би требало да буде завршен испред Радио телевизије Србије.

5646

Председник Сабора борачких организација Дејан Марјановић тврди да нису организовали контрамитинг и да њихов скуп позива на јединство и даје подршку Влади Србије у јачању безбедности земље.

Док су напуштали скуп поједини учесници окупљања борачких удружења узвикивали су учесницима протеста преко пута „Издајице“.

Са скупа синдиката на почетку су поручили да је то скуп за оне који мисле својом главом, док су представници борачких удружења поручили да се држава брани, а не уцењује.

Са озвучења тог скупа, чуле су се патриотске песме посвећене Косову, док са скупа полицијског и војног синдиката одзвања рок музика и песме попут „Ми смо увек заједно“, „Устани, крени“ и „Буђав лебац“.

На скупу синдиката виориле се српске заставе и заставе са синдикалним обележјима, док на скупу испред Министарства спољних послова није било видно истакнутих застава и обележја.

Војни и полицијски синдикати Србије протестују испред зграде Владе због лошег социјалног и материјалног положаја припадника снага безбедности, док прекопута, испред Министарства спољних послова, Савез борачких организација Србије „Сабор“ држи скуп „За јединство српског народа у очувању безбедности Србије“.

Ово је четврти протест Војног синдиката Србије и Полицијског синдиката Србије, док се борачка удружења окупљају први пут, наводећи и да није реч о контрамитингу.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*