Војни синдикат: Подршка најављеном протесту „НЕ ДА(ВИ)МО БЕОГРАД“

Поводом годишњице рушења објеката у београдском насељу Савамала, грађанска инцијатива ‘’НЕ ДА(ВИ)МО БЕОГРАД’’, дана 25. априла 2017. године, у Херцеговачкој улици у Београду, са почетком у 18:00 часова, организује јавно протестно окупљање.

0

Навршило се годину дана од како је једна организована криминална група, сачињена од највећих ‘’идиота’’, олоша и појединаца од којих, на жалост свих нас, неки данас представљају власт и полицију у Србији, извршила окупацију дела територије Републике Србије и њеног главног града Београда. Са правом кажемо окупацију, јер је те ноћи између 24. и 25. априла 2016. године, у Херцеговачкој улици у Београду, од стране криминалног окупатора, држави Србији била одузета територија, сувереност и независност, а грађанима који су се ту затекли имовина и слобода. Данас, и након годину дана, јавности у Србији није саопштено ко су ти који су маскирани ‘’фантомкама’’ окупирали део територије града Београда, и ако постоје видео снимци, фотографије као и сведоци тог злочиначког подухвата. Зашто полиција није интервенисала и поред тога што јој је догађај пријављен. Ко је тај у полицији ко је себи дао за право да не поступи по пријави?. Чији су багери вршили рушење објеката те ноћи? Чији су мобилни телефони те ноћи комуницирали из Херцеговачке улице, а чији су били одузети……

Данас, када се Србија наводно налази на ‘’путу ка Европи’’, у тој истој Србији је неко себи дао за право да буде изнад слобода и основних људских права гарантованих најпре Уставом Србије и њеним законима, а потом и Повељом УН о људским правима и слободама. Иако већ и врапци на грани знају ко су потенцијални осумњичени за овај злочин, чији су багери коришћени за рушење објеката те ноћи итд.  Власт и даље ћути, како ова извршна тако и она правосудна која на то тек нема право.

Случај Савамала није проблем појединаца, то је преседан светских размера и проблем сваког нормалног човека, који мисли својом главом и који се и мало осећа слободним. Зато овај пут заборавимо којој групацији, идеологији или слоју друштва припадамо, запитајмо се да ли Савамала сутра може да се деси неком од нас и зато у уторак, 25. априла 2017. године, у 18:00ч дођимо у Херцеговачку улицу у Београду да ‘’највећим идиотима’’ кажемо да тако више не може. Српски војници и полицајци ће тог дана бити са својим народом у потпуности у духу своје професије и заклетве, којом су за очување територије, независности и суверенитета Србије свом народу завештали оно највредније, своје животе.

Позивамо све колеге из војске и полиције, као и све слободне грађане, да својим непосредним присуством подрже овај грађански протест.

ВСС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*