ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ: Ко мења начелника Генерлштаба

0

Војни синдикат Србије затразио је вечерас од министра одбране Александра Вулина да хитно одговори на питање од јавног и значаја за одбрану и безбедност земље и њених грађана – ко је у овом тренутку начелник Генералштаба.

Синдикат у саопштењу напомиње је генералу Љубиши Диковићу, у уторак по сили закона престала професионална војна слузба, а заменик начелника Генералштаба већ дуже време није постављен.

Синдикат улазује да је одредбама члана 110 став Закона о Војсци Србије прописано да официру чина генерал, престаје служба по сили закона када наврши 40 година пензијског стажа и 58 година живота.

Како се наглашава, то је потребно саопштити и мајући у виду одредбе закона као и чињеницу да је генерал Диковић рођен 22. маја 1960. године, и да је напунио 58 година живота када му по сили закона престаје служба у Војсци Србије, како би јавност била упозната, а и сви припадници Војске Србије.

Посебно истичемо да је ово питање у интересу безбедности земље и потребно је да што хитније поступите по овом нашем захтеву и одговорите на постављено питање, навео је Војни синдикат.

Синдикат је оценио да, у тренутној ситуацији, нема ко да командује у стручном смислу, па је стога важно да Министарство одобране јавност хитно обавести ко у овом тренутку врши функцију начелника Генералштаба.

 

fonet

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*