Војни синдикат Србије подржао протесте грађана

Војни синдикат Србије подржао је протесте грађана који се од 3. априла свакодневно одржавају на улицама Србије и додао да посебно поздравља разумевање учесника тог протеста за проблеме са којима се сусрећу радници.

0

„Проблеми радника се могу сврстати у две групе, проблеме везане за зараде и проблеме везане за услове рада. Садашња власт неминовно показује да јој није стало до решавања нити једног од два проблема. Права радника су грубо нарушена и томе се мора стати на реп“, навео је Војни синдикат и додао да власт крши чак и оне законе које је сама донела.

Војни синдикат Србије додао је да протесте који се свакодневно одвијају на улицама градова Србије види искључиво као механизам којим народ покушава да уведе ред и спаси земљу од неминовног уништења и због тога су позвали све запослене у систему одбране да својим присуством подрже мирне грађанске протесте и учествују у ненасилном рату за спас уставног поретка Србије.

Коментаришући ситуацију у војсци, Војни синдикат је навео да је од почетка примена „мера штедње“ систем одбране напустило око 3.000 запослених, због чега је у неким јединицама степен попуне људством испод 50 одсто.

„У Министарству одбране цео спрат сте уступили Канцеларији за везу са НАТО. Шта то радите? Нас оптужујете за издају. Да ли се заправо ради о класичном механизму одбране, пројекцијом себе на друге? Да нисте управо Ви тај НАТО плаћеник? Да ли се синдикат бави политиком? Синдикат је увучен у политику. Министар одбране је политичар. Начелник генералштаба је политичар. Шта остаје синдикату у борби за права запослених осим политике“, наводи синдикат у обраћању министру одбране Зорану ђорђевићу.

У саопштењу се подсећа да су припадници војске положили заклетву својој земљи и да од ње неће одступити, без обзира на застрашивања, претње, лажи и обмане.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*