Vojni tužilac Ukrajine: Jevreji žele hoće ponovo da proliju slovensku krv!

0

Glavni vojni tužilac Ukrajine, Anatolij Matios u intervjuu za Insajder najavio je dolazak ukrajinskog Pinočea na vlast.

„U ovoj državi postoje zdrave snage koje se još nisu objedinile. Možda se te snage još nisu odlučile ko će biti njihov Augusto Pinoče, ali sam ukrajinski Pinoče već kuca na vrata. Potreban mu je stadion“. – rekao je Matios.

Prema rečima ukrajinskog vojnog tužioca, u državi „šeta“ skoro 400.000 komada oružja za koje ne postoje dozvole za nošenje i koji su iz zone borbenih dejstava u Donbasu prebačeni na teritoriju u kojoj nema konflikta. Među njima su pištolji, automati, granate i bacači granata.

Građani sa takvom količinom naoružanja mogu biti „treća sila“ i obesiti o stub svakog političara, objasnio je tužilac.

Pored upozorenja da Ukrajina može lako postati vojna diktatura, Matios je izneo niz optužbi na račun Jevreja.

Pozivajući se na Aleksandra Parvusa, marksističkog teoretičara rođenog u Belorusiji, koji je bio aktivan u nemačkoj Socijaldemokratskoj partiji krajem 19. veka, a koji je takođe bio i Jevrej, Matios je rekao:

„U svakom ratu uvek postoji Parvus, koji je donosio novac kojim je izvedena revolucija, koja je izazvala decenijsko prolivanje slovenske krvi. Parvus je takođe bio Jevrej. U ovom slučaju, oni žele uraditi isto u Ukrajini „, rekao je Matios za Insajder.

Efraim Zurof, direktor Centra Simon Vizental za Istočnu Evropu, osudio je ovakve izjave Matiosa, nazivajući ih lažima. Zurof je istakao da komunistički lideri tokom revolucije nisu delovali u ime jevrejske nacije, već u ime komunizma. Njihova inspiracija je bila u Moskvi a ne u Jerusalimu, istakao je Zurof.

Zurof smatra da Matios mora podneti ostavku, jer su njegove antisemitske implikacije nesporne.

Upitan da li ima nameru da se opet kandiduje za šefa države, Matios je rekao:

„Uopšte ne želim da budem četrdeseti pretendent na tešku i nezahvalnu krunu. Ja volim svoj posao. A sada zvonim na uzbunu gluvima i palim sveću pred slepcima. Evo, govorim i kakva opasnost dolazi. Ja želim da ona bude osujećena“.

Vidovdan

POSTAVI ODGOVOR

*