Војни врх Русије наградио је генерала Сухела Хасана за смелост и војну вештину

0

ПРИЗНАЊЕ МУ У АВИО-БАЗИ ХМЕЈМИМ УРУЧИО НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА РФ ВАЛЕРИЈ ГЕРАСИМОВ

Генерал Хасан захвалницу и мач министра одбране РФ, генерала армије Сергеја Шојгуа добио за „успешну операцију дуж реке Еуфрат“, ослобађање Ес-Сухнеа и тактички десант који се завршио запоседањем Ел-Кедра
Захваљујући на признању, први генерал Сирије указао на немерљиви допринос велике руске армије преокрету на фронтовима Сирије и нагласио: „Ми морамо подићи заставу победе!“
НАЧЕЛНИК Генералштаба Оружаних снага Русије – генерал армије Валериј Герасимов – уручио је у авио-бази Хмејмим бригадном генералу сиријске армије Сухелу Хасану захвалницу министра одбране РФ Сергеја Шојгуа и наградно хладно оружје.

Хасан је награђен „за успешну офанзиву дуж реке Еуфрат“ и ослобађање стратешки важног града Ес-Сухне.

Герасимов је навео такође да је генерал Хасан руководио искрцавањем тактичког десанта који је претходио избацивању одреда Исламске државе из насеља Ел-Кедр.

Начелник Генералштаба ОС РФ посебно је нагласио да је генерал Хасан у свему испољавао и личну храброст и да му и за то уручује Шојгуов позлаћени мач.

Герасимов је пренео и захвалност војног врха Русије сиријским војницима и официрима „за смелост и хероизам“ које показују у борби против Исламске државе коју воде заједно са Ваздушно-космичким снагама Русије.

Сиријска армија је 12. августа – уз помоћ руских војних саветника и хеликоптера – извела виртуозни десант који се завршио преузимањем контроле над Ел-Кедром.

Генерал Хасан је лично руководио том операцијом у којој сиријска армија није имала ни једног погинулог.

Захваљујући на признању, први генерал Сирије је указао на немерљиви допринос велике руске армије преокрету на фронтовима Сирије и нагласио: „Ми морамо подићи заставу победе!“.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*