Vojnici Republike Srbije u Rusiji se takmiče na vojnim igrama!

0
Novi Sad 09. novembra 2012 - Vojnici na sveèanom obeležavanju Dana Prve brigade Kopnene vojske u kasarni "Jugovièevo". Sveèanosti su prisustvovali gradonaèelnik i predsednik Skupštine Novog Sada Miloš Vuèeviæ i Siniša Seviæ i delegacija Grada. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / jp / mk

Ekipa VS se trećeg polufinalnog dana, za mesto u finalu, nadmetala sa ekipama vojski Rusije, Azerbejdžana i Indije, a pokazala je veliku borbenost i izražen takmičarski duh, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema konačnim rezultatima, u finale su se plasirale Rusija, Belorusija, Kina i Kazahstan, a našoj ekipi pripalo je peto mesto.

Prema rečima rukovodioca tima Vojske Srbije za „Tenkovski biatlon“, potpukovnika Saše Todorova, Srbija je petu poziciju izborila u konkurenciji 17 zemalja koje su se nadmetale u „Tenkovskom biatlonu“ i napomenuo da je trka bila veoma napeta i uzbudljiva.

„Momci su dali sve od sebe iako smo imali problema sa tehnikom, sistemom i naoružanjem. Pokazalo se da trka ne zavisi samo od ekipe – nišandžije, komandira i vozača, vec umnogome i od tehnike. U odnosu na prošlu godinu ona je bila mnogo lošije ispravnosti, te smo zbog peha na tehnici morali da uvedemo rezervni tenk. Čestitao bih momcima, pre svega na teškim i napornim pripremama, a zatim na svemu što su ovde pokazali“, istakao je potpukovnik Todorov.

Glavni trener tima Vojske Srbije za „Tenkovski biatlon“ i zamenik rukovodioca major Ninoslav Z. Đudić takođe je čestitao ekipi i pohvalio njihov napor i trud.

„Uz veliku volju, ekipa nije uspela da se plasira u veoma priželjkivano finale ’Tenkovskog biatlona’. Sumirajući rezultate, zauzeli smo peto mesto u konkurenciji brojnih velesila, a pobedile su nas zemlje koje su se takmičile na svojim tenkovima, sa svojom opremom i municijom“, rekao je major Đudić i napomenuo da su pripadnici naše vojske ostvarili najbolji rezultat od ekipa koje su snage odmeravale na ruskoj tehnici.

Finalu „Tenkovskog biatlona“ i ceremoniji zatvaranja Međunarodnih vojnih igara, 13. avgusta, prisustvovaće i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, navedeno je u saopštenju.

B92

POSTAVI ODGOVOR

*