Војска неће дозволити покушај државног удара у Србији

1

ВС спремна да изврши свако наређење врховног команданта и да сачува мир и стабилност, саопштено је после заједничке седнице колегијума министра одбране и начелника Генералштаба

Војска Србије неће дозволити никакве покушаје дрзавног удара и упозорава да би сви који га најављују и траже требало да одговарају у складу са законом, саопштено је данас после заједничке седнице Колегијума министара одбране и начелника Генералштаба Војске Србије.

„Војска Србије поручује свима, и у земљи и у иностранству, да није и неће бити средсво за обарање легалне и легитимне власти у Републици Србији и насилно рушење уставног поретка”, каже се у саопштењу.

Наводи се да је војска опремљена и спремна да изврши свако наређење свог врховног команданта и да сачува мир и стабилност.

Истиче се да безбедносни изазови настали увођењем такси и формирањем паравојске на Косову и Метохији чине да Војска Србије са пажњом прати свако дешавање које може изазвати немир међу Србима на КиМ и још једном подсећа и Кфор и међународну заједницу у целини да су они на првом месту одговорни за мир и безбедност свих који живе на КиМ.

Министарство одбране и Војска Србије оцењују да је материјални положај њихових припадника унапређен и захваљују се врховном команданту на упорном и посвећеном раду на даљем побољшавању материјалног положаја свих припадника војске и министарства као и на убрзаној модернизацији и јачању Војске Србије, преноси Танјуг.

1 КОМЕНТАР

  1. Срамота цео војни врх окупљен са овом буљавом будалом –вулином. Прече је буљавој будали да одбрани
    издајнички режим пицоустог шизофреника АВ него наш народ на окупираном космету

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*