Војвођански ЛСВ Николићу: Државни празници да буду и 3. мај, 31. јул и 28. фебруар!

Лига социјалдемократа Војводине заложила се да се државним празницима, поред 25. новембра 1918. када је донета одлука о присаједињењу Војводине Србији, државним празницима прогласе и 3. мај, 31. јул и 28. фебруар, који су такође значајни датуми у историји Војводине.

0

„Нема разлога да се у Предлогу допуне закона о државним и другим празницима, који је јуче најавио председник Србије Томислав Николић, не нађе и 3. мај 1848. када је Мајска скупштина донела своје историјске одлуке. Неизоставно би се на том списку морао наћи и 31. јули 1945. када је антифашистичка Војводина вољом свих њених народа створила своју аутономију, а онда се као аутономна покрајина присајединила Србији“, наводи се у саопштењу за јавност, које је потписао председник Политичког савета ЛСВ Душан Јаковљев.

Према његовим речима, „неизбрисив“ датум историје Војводине је и 28. фебруар 1974. када је усвојен први Устав Војводине, који је обележио период њеног најубрзанијег развоја.

„ЛСВ ће, уколико из неког разлога председник Николић буде игнорисао ове датуме, поднети свој Предлог допуне закона о државним празницима. И без тога, Војводина ће се сећати свих датума који су били важни у њеној историји“, поручио је Јаковљев.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*