ВОЛЕО KОKАИН! Хитлер цео рат био дрогиран!?

0

Хитлер је наводно свакодневно добијао ињекције оксикодона, наркотика блиског морфијуму, и кокаина док је рат беснео.

Kада се нацистичка војска 1940. спремала да нападне Француску кроз Арден, брдовиту регију, тешко проходну и густо шумовиту, војни заповедници имали су један озбиљан проблем: умор.

Војници једноставно нису могли да се боре против савезника и истовремено да се гурају кроз планине јер би се морали да одмарају ноћу и тако су постајали рањиви.

Војни заповедници тада су почели војницима да деле „решење“. Био је то Первитин, нацистичка верзија кристал мета у облику пилула које су се делиле једном дневно, двапут током ноћи и „више пута по потреби“, пише Еxпресс.хр.

Стратегију нациста описао је Норман Охлер у својој новој књизи „Блитзед“, тумачећи да су изворно иначе илегални лекови били интегрални део ширења нацистичког режима.

„Нема лекова, нема инвазије“, рекао је Охлер за „Гардијан“.

„То им је омогућило да остану будни три дана и три ноћи. Ромел, који је тада водио једну од тенковских јединица, као и сви други тенковски заповедници били су на дрогама. А без тенкова сигурно не би победили.“

Према речима Охлера, нису само војници били на дрогама у Другом светском рату. Сам Адолф Хитлер свакодневно је добијао ињекције оксикодона, наркотика блиског морфијуму, и кокаина док је рат беснео. И тако све до тренутка док савезничка бомбардовања нису порушила практично све фармацеутске фабрике из којих се Хитлер снабдевао.

То је онда довело до случаја епске апстиненцијске кризе.

„Ти последњи дани у бункеру описују Хитлерово лоше здравље. Али без јасног објашњења. Претпоставља се да је била реч о Паркинсоновој болести, али је, што се мене тиче, јасно да је реч о тегобама делом проузрокованим скидањем с дрога. Да, мора да је било прилично гадно. Истовремено је губио рат и пролазио кризу скидајући се с дрога.“

Било је то у фебруару кад је Фирер почео да остаје без онога што га је држало. Ођедном је постао погнут, балио је, све у свему изгледао је прилично јадно. Све захваљујући Хитлеровом личном лекару Теодору Морелу који је до одређене репутације дошао крајем 20-их, дајући својим пацијентима витаминске ињекције.

Хитлер је, иначе, често имао гадне проблеме с варењем, што је значило пролив, гасове… Морел је био тај који му је дао препарат с бактеријом која му је уравнотежила варење. Хитлерова љубав према њему је напросто планула. Уследио је случај из 1941. кад га је Морел полумртвог у рекордном року дигао из кревета ињекцијама животињских хормона. Kако је почео Други светски рат, Хитлеру је било потребно све више чудотворних капи с кокаином и слични препарати. Охлер сматра да Морел није био зао човек, него само опортуниста који се с падом нацистичког режима показао неспособан да се побрине сам за себе.

Није починио никакве злочине, никога није имао на души, а био је једна од ретких особа у које је Хитлер имао апсолутно поверење. Заправо, мало је рећи да је само на својим мемоарима могао да згрне баснословно богатство.

Уместо тога, он се психички сасвим распао и умро у беди у болници 1948. године.

 

 

Aло

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*