Воз Београд-Косовска Митровица. Вагони „брендирани“ мотивима живописа манастира на КиМ

После скоро 20 година уводи се линија ка КиМ

0

ПОСЛЕ скоро 20 година, у суботу, првог дана после православне Нове године, поново ће кренути воз из Београда за Косовску Митровицу! Предузеће „Србија воз“ на иницијативу Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије покреће пробну линију, чија ће прва промотивна вожња бити 14. јануара, а следећа композиција је по реду вожње 20. јануара. Воз ће саобраћати до 26. фебруара, а тек онда ће се одлучити да ли ће то постати редовна линија.

1904524_orig

Веза између Београда и Косовске Митровице биће успостављена као продужетак постојеће линије између Краљева и Косовске Митровице. Возови ће полазити петком у 10.40 часова из Косовске Митровице, а из Београда недељом у 8.30 часова.
c11p9u5xeaastup

Унутрашњост воза биће брендирана мотивима српског културног наслеђа са Косова и Метохије. Путникe ће превозити нова композиција дизел-моторног воза који је купљен из кредита Руске Федерације за модернизацију српске железнице.

У „Србија возу“ кажу да ће Канцеларија за Косово и Метохију сносити део финансијских трошкова које ће имати због превоза путника на овој линији. Од интересовања путника и односа остварених прихода и трошкова током пробног периода зависи да ли ће линија „заживети“.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*